Zapekaný karfiol
Jednoduchý ale veľmi chutný recept na karfiol zapečený s bešamelovou omáčkou a syrom na vrchu.
recept,fotorecept,karfiol,syr Gouda,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 600 | gramov | |
korenie biele mleté | 1 | štipka | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
muškátový oriešok mletý | 1 | štipka | |
múka hladká | 50 | gramov | |
olej repkový | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Gouda | 100 | gramov |
Recept
1.
karfiol 600 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Karfiol rozdelíme na ružičky a povaríme 5 minút v osolenej vode.
2.
Uvarený karfiol necháme odkvapať a schladnúť.
4.
múka hladká 50 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie biele mleté 1 štipka • muškátový oriešok mletý 1 štipka
Primiešame múku a miešame, kým nevznikne hladká hustá kaša. Ochutíme soľou, korením a orieškom.
7.
Všetko rovnomerne zalejeme pripraveným bešamelom.
9.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!