RECEPTY

Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol

Jednoduchý ale veľmi chutný recept na karfiol zapečený s bešamelovou omáčkou a syrom na vrchu.

recept,fotorecept,karfiol,syr Gouda,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

karfiol600gramov
korenie biele mleté1štipka
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
muškátový oriešok mletý1štipka
múka hladká50gramov
olej repkový1čajová lyžička
soľ1čajová lyžička
syr Gouda100gramov

 

Recept

1. 

karfiol 600 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Karfiol rozdelíme na ružičky a povaríme 5 minút v osolenej vode.

2. 

Uvarený karfiol necháme odkvapať a schladnúť.

3. 

maslo 50 gramov

V hrnci si roztopíme maslo.

4. 

múka hladká 50 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie biele mleté 1 štipka  muškátový oriešok mletý 1 štipka

Primiešame múku a miešame, kým nevznikne hladká hustá kaša. Ochutíme soľou, korením a orieškom.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov

Postupne primiešavame po trochách mlieko.

6. 

olej repkový 1 čajová lyžička

Kúsky karfiólu rozložíme na vymastenom pekáči.

7. 

Všetko rovnomerne zalejeme pripraveným bešamelom.

8. 

syr Gouda 100 gramov

Vrch posypeme nastrúhaným syrom.

9. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť