svetvomne.sk

Zapekaný karfiol

     

Jednoduchý ale veľmi chutný recept na karfiol zapečený s bešamelovou omáčkou a syrom na vrchu.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Karfiol600gramov
Korenie biele mleté1štipka
Maslo50gramov
Mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
Muškátový oriešok mletý1štipka
Múka hladká50gramov
Olej repkový1čajová lyžička
Soľ1čajová lyžička
Syr gouda100gramov

1. 

karfiol 600 g  soľ ½ ČL

Karfiól rozdelíme na ružičky a povaríme 5 minút v osolenej vode.

2. 

Uvarený karfiol necháme odkvapať a schladnúť.

3. 

maslo 50 g

V hrnci si roztopíme maslo.

4. 

múka hladká 50 g  soľ ½ ČL  korenie biele mleté 1 štipka  muškátový oriešok mletý 1 štipka

Primiešame múku a miešame, kým nevznikne hladká hustá kaša. Ochutíme soľou, korením a orieškom.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 500 ml

Postupne primiešavame po trochách mlieko.

6. 

olej repkový 1 ČL

Kúsky karfiólu rozložíme na vymastenom pekáči.

7. 

Všetko rovnomerne zalejeme pripraveným bešamelom.

8. 

syr Gouda 100 g

Vrch posypeme nastrúhaným syrom.

9. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť