Haruľa s bryndzou
Obľúbená veľká zemiaková placka pečená v rúre.
recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 125 | gramov | |
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 1 | kilogram |
Recept
1.
zemiaky 1 kilogram • cesnak 5 strúčikov • cibuľa 150 gramov
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu postrúhame, cesnak prelisujeme a vmiešame do zemiakov.
4.
múka hladká 100 gramov • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • soľ 2 čajové lyžičky
...múku, majorán a soľ.
6.
Pečieme v rozohriatej rúre asi hodinu. Nakrájame na porcie.
7.
bryndza 125 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 2 polievkové lyžice
Bryndzu zmiešame s trochou smotany...
8.
...a každú porciu pred podávaním potrieme.
Dobrú chuť!