svetvomne.sk

Haruľa s bryndzou

    

Obľúbená veľká zemiaková placka pečená v rúre.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bryndza125gramov
cesnak5strúčikov
cibuľa150gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká100gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)2polievkové lyžice
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kilogram  cesnak 5 strúčikov  cibuľa 150 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu postrúhame, cesnak prelisujeme a vmiešame do zemiakov.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

Prilejeme mlieko a premixujeme ponorným mixérom.

3. 

vajce slepačie 2 kusy

Primiešame vajíčka,

4. 

múka hladká 100 gramov  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  soľ 2 čajové lyžičky

...múku, majorán a soľ.

5. 

masť bravčová

Plech (42X32 cm) vymastíme masťou a vylejeme na neho cesto.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre asi hodinu. Nakrájame na porcie.

7. 

bryndza 125 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 2 polievkové lyžice

Bryndzu zmiešame s trochou smotany...

8. 

...a každú porciu pred podávaním potrieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť