Haruľa s bryndzou

Obľúbená veľká zemiaková placka pečená v rúre.
recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
| bryndza | 125 344 | gramov kcal | |
| cesnak | 5 27 | strúčikov kcal | |
| cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
| korenie majorán sušený | 2 21 | čajové lyžičky kcal | |
| masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
| smotana kyslá (14-18% tuku) | 2 48 | polievkové lyžice kcal | |
| soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
| vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
| zemiaky | 1 920 | kilogram kcal |
Recept
1.
zemiaky 1 kilogram • cesnak 5 strúčikov • cibuľa 150 gramov
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu postrúhame, cesnak prelisujeme a vmiešame do zemiakov.



4.
múka hladká 100 gramov • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • soľ 2 čajové lyžičky
...múku, majorán a soľ.


6.
Pečieme v rozohriatej rúre asi hodinu. Nakrájame na porcie.

7.
bryndza 125 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 2 polievkové lyžice
Bryndzu zmiešame s trochou smotany...

8.
...a každú porciu pred podávaním potrieme.

Dobrú chuť!























