svetvomne.sk

Haruľa s bryndzou

Obľúbená veľká zemiaková placka pečená v rúre.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bryndza125gramov
Cesnak5strúčikov
Cibuľa150gramov
Majorán2čajové lyžičky
Masť bravčová
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká100gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)2polievkové lyžice
Soľ2čajové lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kg  cesnak 5 strúčikov  cibuľa 150 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu postrúhame, cesnak prelisujeme a vmiešame do zemiakov.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Prilejeme mlieko a premixujeme ponorným mixérom.

3. 

vajce slepačie 2 ks

Primiešame vajíčka,

4. 

múka hladká 100 g  majorán 2 ČL  soľ 2 ČL

...múku, majorán a soľ.

5. 

masť bravčová

Plech (42X32 cm) vymastíme masťou a vylejeme na neho cesto.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre asi hodinu. Nakrájame na porcie.

7. 

bryndza 125 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 2 PL

Bryndzu zmiešame s trochou smotany...

8. 

...a každú porciu pred podávaním potrieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť