svetvomne.sk

Dusená kapusta s tempehom

     

Nenáročný recept na dusenú kapustu s tempehom vhodný ako príloha ku grilovanej zelenine, grilovanému syru, alebo aj ako samostatný pokrm.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa150gramov
Kapusta hlávková biela1400gramov
Korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
Korenie rasca drvená¼čajovej lyžičky
Múka hladká1polievková lyžica
Ocot3polievkové lyžice
Soľ2čajové lyžičky
Tempeh smažený210gramov
Voda300mililitrov
Zemiaky200gramov

1. Krájanie kapusty

kapusta hlávková biela 1400 g

Z povrchu hlávkovej kapusty odstránime poškodené listy a celú hlávku opláchneme pod tečúcou vodou. Kapustu osušíme a prekrojíme na štvrtiny. Krájame tenké prúžky, tvrdý stred - hĺub kapusty nekrájame. Pri krájaní otáčame kapustu tak aby sme hlúb v podstate okrájali.

Krájanie kapusty

2. 

voda 200 ml  soľ 2 ČL  korenie rasca drvená ¼ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL

Nakrájanú kapustu vložíme do väčšieho hrnca, podlejeme vodou, osolíme a okoreníme. Dusíme na miernom plameni prikryté 20 minút.

3. 

zemiaky 200 g

K mäknúcej kapuste pridáme najemno strúhaný zemiak. Dobre ho vmiešame do kapusty a dusíme ďalších 20 minút.

4. 

cibuľa 150 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

tempeh smažený 210 g

K cibuli pridáme nakrájaný tempeh a osmažíme dozlatova.

6. 

múka hladká 1 PL  voda 100 ml

Kapustu podlejeme vodou, poprášime múkou a dobre premiešame. Ešte chvíľu povaríme za občasného miešania, kým nezíska hustejšiu konzistenciu.

7. 

ocot 3 PL

Do hotovej kapusty pridáme ocot a premiešame. Prípadne ju podľa chuti ešte dosolíme.

8. 

Pridáme restovanú cibuľku s tempehom ...

9. 

... a dobre premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť