svetvomne.sk

Makovo jablkový koláč

    

Výborný koláčik, rýchlo pripravený...a hlavne všetkým pochuti!

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový150gramov
jablká600gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
mak mletý100gramov
maslo140gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
múka hladká-
múka polohrubá200gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy

1. 

maslo 140 gramov  cukor práškový 150 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy

Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami do peny.

2. 

múka polohrubá 200 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Do cesta na striedačku vmiešame múku s práškom do pečiva a mlieko.

3. 

vaječný bielok 4 kusy

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.

4. 

mak mletý 100 gramov

Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešame mak.

5. 

jablká 600 gramov

Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky.

6. 

maslo  múka hladká

Hlboký plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme makové cesto.

7. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Na makové cesto naukladáme kocky jabĺk, posypeme cukrom, pomaly a trpezlivo (jabĺčka sa pohybujú) zakryjeme druhou polovicou cesta.

8. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť