Medovo jablkový koláč s višňami

Šťavnatý, medovo-jablkový koláč s cukrom len na posýpke. Podávame ľahko teplý, posypaný cukrom a pokvapkaný medom.
recept,fotorecept,jablká,med,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | ½ ?? | kusu kcal | |
jablká | 300 183 | gramov kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 250 175 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
med | 100 328 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 50 32 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 280 997 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 100 899 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
višne | 200 100 | gramov kcal |
Recept

2.
jablká 300 gramov • citrón ½ kusu
Jablká umyjeme, ošúpeme a postrúhame na plátky. Pokvapkáme šťavou z citróna.

3.
múka polohrubá 280 gramov • jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • med 100 gramov • olej slnečnicový 100 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

4.
Vymiešame do hladka.


6.
Na cesto poukladáme jablká a višne. Nepravidelne pokryjeme zbytkom cesta.

7.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

8.
Vychladený koláč pokrájame na porcie a posypeme cukrom.

Dobrú chuť!