svetvomne.sk

Medovo jablkový koláč s višňami

    

Šťavnatý, medovo-jablkový koláč s cukrom len na posýpke. Podávame ľahko teplý, posypaný cukrom a pokvapkaný medom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
citrón½kusu
jablká300gramov
jogurt biely 3,5% tuku250gramov
maslo-
med100gramov
mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
múka polohrubá280gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový100mililitrov
vajce slepačie2kusy
višne200gramov

1. 

višne 200 gramov

Višne umyjeme, odkôstkujeme, alebo si pripravíme odkôstkované višne z kompótu.

2. 

jablká 300 gramov  citrón ½ kusu

Jablká umyjeme, ošúpeme a postrúhame na plátky. Pokvapkáme šťavou z citróna.

3. 

múka polohrubá 280 gramov  jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  med 100 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

4. 

Vymiešame do hladka.

5. 

maslo  múka polohrubá

2/3 cesta nalejeme do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou.

6. 

Na cesto poukladáme jablká a višne. Nepravidelne pokryjeme zbytkom cesta.

7. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

8. 

Vychladený koláč pokrájame na porcie a posypeme cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť