Medovo jablkový koláč s višňami
Šťavnatý, medovo-jablkový koláč s cukrom len na posýpke. Podávame ľahko teplý, posypaný cukrom a pokvapkaný medom.
recept,fotorecept,jablká,med,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | ½ | kusu | |
jablká | 300 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 250 | gramov | |
maslo | - | ||
med | 100 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 50 | mililitrov | |
múka polohrubá | 280 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
višne | 200 | gramov |
Recept
2.
jablká 300 gramov • citrón ½ kusu
Jablká umyjeme, ošúpeme a postrúhame na plátky. Pokvapkáme šťavou z citróna.
3.
múka polohrubá 280 gramov • jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • med 100 gramov • olej slnečnicový 100 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.
4.
Vymiešame do hladka.
6.
Na cesto poukladáme jablká a višne. Nepravidelne pokryjeme zbytkom cesta.
7.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
8.
Vychladený koláč pokrájame na porcie a posypeme cukrom.
Dobrú chuť!