svetvomne.sk

Medovo jablkový koláč s višňami

     

Šťavnatý, medovo-jablkový koláč s cukrom len na posýpke. Podávame ľahko teplý, posypaný cukrom a pokvapkaný medom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Citrón½kusu
Jablká300gramov
Jogurt biely 3,5% tuku250gramov
Maslo
Med100gramov
Mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
Múka polohrubá280gramov
Múka polohrubá
Olej slnečnicový100mililitrov
Vajce slepačie2kusy
Višne200gramov

1. 

višne 200 g

Višne umyjeme, odkôstkujeme, alebo si pripravíme odkôstkované višne z kompótu.

2. 

jablká 300 g  citrón ½ ks

Jablká umyjeme, ošúpeme a postrúhame na plátky. Pokvapkáme šťavou z citróna.

3. 

múka polohrubá 280 g  jogurt biely 3,5% tuku 250 g  vajce slepačie 2 ks  med 100 g  olej slnečnicový 100 ml  mlieko plnotučné 3,5% 50 ml

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

4. 

Vymiešame do hladka.

5. 

maslo  múka polohrubá

2/3 cesta nalejeme do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou.

6. 

Na cesto poukladáme jablká a višne. Nepravidelne pokryjeme zbytkom cesta.

7. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

8. 

Vychladený koláč pokrájame na porcie a posypeme cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť