Pudingový koláč s jablkami

Chutný jednoduchý koláčik z drobných jabĺk zo záhradky, ktoré neviete ako spracovať. Samozrejme, že na jeho prípravu môžete použiť akékoľvek jabĺčka :)
recept,fotorecept,jablká,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 1100 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 200 804 | gramov kcal | |
jablká | 1200 732 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
puding vanilkový - prášok | 130 462 | gramov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Lístkové cesto zvinuté na papieri rozvinieme. Vložíme do plechu a popicháme vidličkou.

2.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

3.
jablká 1200 gramov • cukor kryštálový 100 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
Jabĺčka umyjeme, poprekrajujeme a vyčistíme jaderníky. Ak použijeme malé jablká krájame len na štvrtiny. Ak väčšie, tak ich pokrájame na kúsky. Nešúpeme. Jablká vložíme do hrnca, prisypeme cukor a škoricu.

4.
Varíme asi 10-15 minút, za občasného miešania do mäkka. Nerozvaríme.

5.
mlieko plnotučné 3,5% 1 liter • puding vanilkový - prášok 130 gramov • cukor kryštálový 100 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor.

6.
Prilejeme do jabĺk a varíme do zhustnutia.

7.
Jablkový puding rozotrieme na upečené cesto a necháme vychladiť.

8.
Pokrájame na porcie.


Dobrú chuť!