svetvomne.sk

Slivkovo-smotanová omáčka

    

Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k údenému mäsu, ku pečenej kačke i králikovi.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
citrónová šťava30mililitrov
cukor kryštálový1polievková lyžica
lekvár slivkový80gramov
maslo50gramov
múka hladká70gramov
slivky sušené80gramov
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda½litra
škorica mletá1čajová lyžička

1. 

maslo 50 gramov  lekvár slivkový 80 gramov

V hrnci roztopíme maslo a pridáme slivkový lekvár. Za stáleho miešanie lekvár orestujeme a čiastočne roztopíme.

2. 

voda ½ litra  soľ 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  škorica mletá 1 čajová lyžička  citrónová šťava 30 mililitrov

Prilejeme vodu, pridáme soľ, cukor, škoricu, citrónovú šťavu a prevaríme.

3. 

smotana sladká na varenie 250 mililitrov  múka hladká 70 gramov

K slivkovému lekváru prilejeme smotanu s rozmiešanou múkou. Varíme do zhustnutia. Ak je omáčka priveľmi hustá môžeme pridať ešte trochu smotany.

4. 

Uvarenú omáčku odstavíme z ohňa a precedíme ju.

5. 

slivky sušené 80 gramov  soľ

Sušené slivky nadrobno nakrájame a vsypeme ich do horúcej omáčky. Premiešame, podľa chuti môžeme ešte dosoliť.

6. Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Ako prílohu k omáčke a mäsám podávame rôzne druhy knedlí a knedličiek.

Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť