svetvomne.sk

Slivkovo-smotanová omáčka

     

Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k údenému mäsu, ku pečenej kačke i králikovi.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrónová šťava30mililitrov
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Lekvár slivkový80gramov
Maslo50gramov
Múka hladká70gramov
Slivky sušené80gramov
Smotana sladká na varenie250mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Soľ
Voda½litra
Škorica mletá1čajová lyžička

1. 

maslo 50 g  lekvár slivkový 80 g

V hrnci roztopíme maslo a pridáme slivkový lekvár. Za stáleho miešanie lekvár orestujeme a čiastočne roztopíme.

2. 

voda ½ l  soľ 1 ČL  cukor kryštálový 1 PL  škorica mletá 1 ČL  citrónová šťava 30 ml

Prilejeme vodu, pridáme soľ, cukor, škoricu, citrónovú šťavu a prevaríme.

3. 

smotana sladká na varenie 250 ml  múka hladká 70 g

K slivkovému lekváru prilejeme smotanu s rozmiešanou múkou. Varíme do zhustnutia. Ak je omáčka priveľmi hustá môžeme pridať ešte trochu smotany.

4. 

Uvarenú omáčku odstavíme z ohňa a precedíme ju.

5. 

slivky sušené 80 g  soľ

Sušené slivky nadrobno nakrájame a vsypeme ich do horúcej omáčky. Premiešame, podľa chuti môžeme ešte dosoliť.

6. Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Ako prílohu k omáčke a mäsám podávame rôzne druhy knedlí a knedličiek.

Omáčka, údené mäso, zemiakové knedlíky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť