svetvomne.sk

Kôprová omáčka

    

Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový1.5čajovej lyžičky
kôpor-
maslo60gramov
mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
mlieko plnotučné 3,5%-
múka hladká80gramov
ocot2čajové lyžičky
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda250mililitrov

1. 

kôpor

Čerstvý kôpor umyjeme...

2. 

...a otrháme z hrubej stonky. Nasekáme nadrobno. Množstvo kôpru závisí od našej chuti. V našom recepte je použitých 25 g už čistého, nasekaného kôpru.

3. 

maslo 60 gramov

Maslo rozpustíme...

4. 

múka hladká 80 gramov

...a prisypeme múku. Krátko opražíme...

5. 

voda 250 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky

...a zalejeme najprv horúcou vodou, primiešame mlieko a rozvaríme do hladka. Podľa potreby (ak by sa vytvorili hrčky) precedíme. Pridáme kôpor, soľ a cukor a 5 minút za stáleho miešania povaríme.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  ocot 2 čajové lyžičky  mlieko plnotučné 3,5%

Primiešame smotanu a dochutíme octom. Ak je omáčka hustá rozriedime ju podľa potreby trochou mlieka.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť