svetvomne.sk

Rybacia zeleninová polievka

    

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
bujón rybací2kusy
cibuľa červená100gramov
mrkva200gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika červená250gramov
paprika červená mletá1.5čajovej lyžičky
paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
papriková pasta - pikantná-
petržlen100gramov
petržlenová vňať-
rybie filé - 100% mäsa400gramov
soľ½čajovej lyžičky
voda½litra
voda300mililitrov

1. 

mrkva 200 gramov  petržlen 100 gramov  paprika červená 250 gramov

Mrkvu a petržlen očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.

2. 

olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  cibuľa červená 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3. 

Koreňovú zeleninu nahrubo nastrúhame.

4. 

Papriku nadrobno nakrájame.

5. 

soľ ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1.5 čajovej lyžičky  paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky

Zeleninu pridáme k cibuli, prisypeme soľ a koreniny. Premiešame.

6. 

voda ½ litra

Prilejeme vodu a 25 minút varíme.

7. 

bujón rybací 2 kusy  voda 300 mililitrov

Kocky bujónu zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť.

8. 

Bujón prilejeme do polievky a ponorným mixérom zeleninu čiastočne rozmixujeme.

9. 

Vrátime na oheň...

10. 

rybie filé - 100% mäsa 400 gramov

...a pridáme rozmrazené, nakrájané rybie filé. Povaríme 10 minút.

11. 

petržlenová vňať  papriková pasta - pikantná

Podávame s chlebom, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme pridať pikantnú paprikovú pastu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť