svetvomne.sk

Rybacia zeleninová polievka

Rybacia zeleninová polievka

    

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

1. 

mrkva 200 gramov  petržlen 100 gramov  paprika červená 250 gramov

Mrkvu a petržlen očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.

2. 

olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  cibuľa červená 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3. 

Koreňovú zeleninu nahrubo nastrúhame.

4. 

Papriku nadrobno nakrájame.

5. 

soľ ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1.5 čajovej lyžičky  paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky

Zeleninu pridáme k cibuli, prisypeme soľ a koreniny. Premiešame.

6. 

voda ½ litra

Prilejeme vodu a 25 minút varíme.

7. 

bujón rybací 2 kusy  voda 300 mililitrov

Kocky bujónu zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť.

8. 

Bujón prilejeme do polievky a ponorným mixérom zeleninu čiastočne rozmixujeme.

9. 

Vrátime na oheň...

10. 

rybie filé - 100% mäsa 400 gramov

...a pridáme rozmrazené, nakrájané rybie filé. Povaríme 10 minút.

11. 

petržlenová vňať  papriková pasta - pikantná

Podávame s chlebom, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme pridať pikantnú paprikovú pastu.

Dobrú chuť!

bujón rybací2kusy
cibuľa červená100gramov
mrkva200gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika červená250gramov
paprika červená mletá1.5čajovej lyžičky
paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
papriková pasta - pikantná-
petržlen100gramov
petržlenová vňať-
rybie filé - 100% mäsa400gramov
soľ½čajovej lyžičky
voda½litra
voda300mililitrov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť