svetvomne.sk

Rybacia zeleninová polievka

     

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Bujón rybací2kusy
Cibuľa červená100gramov
Mrkva200gramov
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Paprika červená250gramov
Paprika červená mletá1.5čajovej lyžičky
Paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
Papriková pasta - pikantná
Petržlen100gramov
Petržlenová vňať
Rybie filé - 100% mäsa400gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Voda½litra
Voda300mililitrov

1. 

mrkva 200 g  petržlen 100 g  paprika červená 250 g

Mrkvu a petržlen očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.

2. 

olej slnečnicový 4 PL  cibuľa červená 100 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3. 

Koreňovú zeleninu nahrubo nastrúhame.

4. 

Papriku nadrobno nakrájame.

5. 

soľ ½ ČL  paprika červená mletá 1.5 ČL  paprika červená mletá štipľavá ½ ČL

Zeleninu pridáme k cibuli, prisypeme soľ a koreniny. Premiešame.

6. 

voda ½ l

Prilejeme vodu a 25 minút varíme.

7. 

bujón rybací 2 ks  voda 300 ml

Kocky bujónu zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť.

8. 

Bujón prilejeme do polievky a ponorným mixérom zeleninu čiastočne rozmixujeme.

9. 

Vrátime na oheň...

10. 

rybie filé - 100% mäsa 400 g

...a pridáme rozmrazené, nakrájané rybie filé. Povaríme 10 minút.

11. 

petržlenová vňať  papriková pasta - pikantná

Podávame s chlebom, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme pridať pikantnú paprikovú pastu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť