RECEPTY

Gazpacho

Gazpacho

Osviežujúca letná polievka podľa receptu zo Španielska. Jednoduchá a rýchla príprava bez varenia s vynikajúco chutným výsledkom.

recept,fotorecept,paradajky,Zeleninové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Španielska kuchyňa,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty

Zeleninové polievky

Španielska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

12 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak1strúčik
cibuľa60gramov
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
ocot vínny1polievková lyžica
olej olivový2polievkové lyžice
paprika zelená100gramov
paprika červená100gramov
paradajky450gramov
soľ½čajovej lyžičky
uhorka šalátová100gramov
voda150mililitrov
ľad4gramy

 

Recept

1. 

paradajky 450 gramov  cibuľa 60 gramov  uhorka šalátová 100 gramov  paprika zelená 100 gramov  paprika červená 100 gramov  cesnak 1 strúčik

Pripravíme si 5 stredne veľkých paradajok, polovicu uhorky, malú cibuľu, malý strúčik cesnaku, zelenú a červenú papriku. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky do mixéra.

2. 

voda 150 mililitrov  olej olivový 2 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  ocot vínny 1 polievková lyžica

Všetku zeleninu vložíme do mixéra, prilejeme pohár studenej vody, trochu oleja a octu. Dochutíme soľou a korením.

3. 

ľad 4 gramy

Všetko spolu dôkladne rozmixujeme a počas mixovania pridáme dve kocky ľadu, aby sa nám zmes nezohriala.

4. Servírovanie

Podávame nastudeno. Dozdobiť môžeme malými kúskami uhorky, paradajky, kockami opečeného chleba či zopár kvapkami kvalitného olivového oleja.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť