Gazpacho
Osviežujúca letná polievka podľa receptu zo Španielska. Jednoduchá a rýchla príprava bez varenia s vynikajúco chutným výsledkom.
recept,fotorecept,paradajky,Zeleninové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Španielska kuchyňa,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty
Zeleninové polievky
Španielska kuchyňa
Kategórie
Zeleninové polievky Bezlaktózové Bezlepkové Španielska kuchyňa Vegánske recepty Vegetariánske recepty Sezónne recepty Sezóna - Paradajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 60 | gramov | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
ocot vínny | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika zelená | 100 | gramov | |
paprika červená | 100 | gramov | |
paradajky | 450 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
uhorka šalátová | 100 | gramov | |
voda | 150 | mililitrov | |
ľad | 4 | gramy |
Recept
1.
paradajky 450 gramov • cibuľa 60 gramov • uhorka šalátová 100 gramov • paprika zelená 100 gramov • paprika červená 100 gramov • cesnak 1 strúčik
Pripravíme si 5 stredne veľkých paradajok, polovicu uhorky, malú cibuľu, malý strúčik cesnaku, zelenú a červenú papriku. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky do mixéra.
2.
voda 150 mililitrov • olej olivový 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • ocot vínny 1 polievková lyžica
Všetku zeleninu vložíme do mixéra, prilejeme pohár studenej vody, trochu oleja a octu. Dochutíme soľou a korením.
3.
ľad 4 gramy
Všetko spolu dôkladne rozmixujeme a počas mixovania pridáme dve kocky ľadu, aby sa nám zmes nezohriala.
4. Servírovanie
Podávame nastudeno. Dozdobiť môžeme malými kúskami uhorky, paradajky, kockami opečeného chleba či zopár kvapkami kvalitného olivového oleja.
Dobrú chuť!