Cviklová polievka

Neodolateľne červená a zdravá cviklová polievka doplní telu potrebné vitamíny.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,syr Feta,Zeleninové polievky,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Kuchtil
Počet porcií
5
Hmotnosť porcie
627 g
Energia porcie
185 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 10 26 | gramov kcal | |
citrónová šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
cvikla - červená repa | 600 288 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
paradajky | 300 75 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Feta | 200 526 | gramov kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal |
Recept
1.
cvikla - červená repa 600 gramov • voda 2 litre
Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka vo vriacej vode cca 45 minút.

2.
bujón zeleninový 10 gramov
Z cvikového vývaru odoberieme 750 ml do menšieho hrnca. Necháme zovrieť a rozpustíme v ňom jeden zeleninový bujón.


4.
citrónová šťava 1 polievková lyžica
Do vývaru vložíme na kocky nakrájanú uvarenú cviklu. Pridáme šťavu z polovice citróna. 5 minút povaríme.

5.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Do polievky pridáme na menšie kúsky nakrájané rajčiny a ešte 10 minút povaríme. Polievku osolíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Jemne okoreníme.

Dobrú chuť!