Cviklová polievka
Neodolateľne červená a zdravá cviklová polievka doplní telu potrebné vitamíny.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,syr Feta,Zeleninové polievky,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 10 | gramov | |
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cvikla - červená repa | 600 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
paradajky | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Feta | 200 | gramov | |
voda | 2 | litre |
Recept
1.
cvikla - červená repa 600 gramov • voda 2 litre
Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka vo vriacej vode cca 45 minút.
2.
bujón zeleninový 10 gramov
Z cvikového vývaru odoberieme 750 ml do menšieho hrnca. Necháme zovrieť a rozpustíme v ňom jeden zeleninový bujón.
4.
citrónová šťava 1 polievková lyžica
Do vývaru vložíme na kocky nakrájanú uvarenú cviklu. Pridáme šťavu z polovice citróna. 5 minút povaríme.
5.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Do polievky pridáme na menšie kúsky nakrájané rajčiny a ešte 10 minút povaríme. Polievku osolíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Jemne okoreníme.
Dobrú chuť!