Baklažánové placky
Sýte, jednoduché placky z baklažánu.
recept,fotorecept,baklažán,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 300 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 80 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
2.
soľ ½ čajovej lyžičky • cesnak 1 strúčik
Postrúhame a osolíme. Necháme 20 minút odstáť. Vmiešame očistený a postrúhaný cesnak.
3.
vajce slepačie 3 kusy • múka hladká 80 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • strúhanka
K balkažánu pridáme vajcia, múku a mlieko. Okoreníme a podľa potreby dosolíme. Všetko spolu poriadne premiešame. Nakoniec pridáme strúhanku, najprv 2-3 polievkové lyžice a necháme postáť. Podľa toho ako nám cesto zahustí pridáme ešte ďalšiu podľa potreby.
4.
Z cesta tvoríme placky a vysmážame z oboch strán...
5.
...na oleji.
Dobrú chuť!