svetvomne.sk

Orechový koláč s tvarohom a zapekaným snehom

    

Skvelý koláč plný orechov a tvarohu. Pochutíte si na ňom ako v zime, tak i v lete!

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka hrubá 300 gramov  orechy vlašské mleté 300 gramov  cukor práškový 150 gramov  maslo 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Do misy nasypeme múku, orechy, cukor, pridáme nasekané maslo, vajce a kypriaci prášok.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade hodinu odpočívať.

4. 

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu 34x38 cm.

5. 

Spolu s papierom vložíme do plechu.

6. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 160 gramov

Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom.

7. 

tvaroh jemný hrudkovitý 1500 gramov

Pridáme tvaroh a dobre rozmiešame.

8. 

Hustejší tvaroh poukladáme na orechové cesto...

9. 

...a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 30 minút pri teplote 170°.

10. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

11. 

cukor práškový 150 gramov

Do snehu zašľaháme cukor.

12. 

Sladký sneh natrieme na koláč.

13. 

Dáme zapiecť do rúry na 10 minút.

14. 

Necháme dobre vychladiť a až potom krájame, keď je koláč stuhnutý. Najlepší je ak postojí do podávania cez noc v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť