svetvomne.sk

Pečený marinovaný králik so zemiakmi

    

Zajačia pochúťka z králika v horčicovej marináde, pripravená v jednom hrnci.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
horčica plnotučná3polievkové lyžice
korenie majorán sušený1polievková lyžica
korenie majorán sušený½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
králik 1.6kilogramu
olej slnečnicový8polievkových lyžíc
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ3čajové lyžičky
sójová omáčka2polievkové lyžice
voda150mililitrov
zemiaky1.5kilogramu

1. 

králik  1.6 kilogramu

Zajaca umyjeme...

2. 

soľ 1 čajová lyžička

...a rozporcujeme na 6 väčších častí. Jemne osolíme.

3. 

sójová omáčka 2 polievkové lyžice  horčica plnotučná 3 polievkové lyžice  korenie majorán sušený 1 polievková lyžica  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice

Z uvedených ingrediencií vymiešame marinádu.

4. 

Jednotlivé porcie králika obalíme v marináde,...

5. 

...uložíme do misy, zakryjeme a necháme najmenej 12 hodín marinovať v chlade.

6. 

zemiaky 1.5 kilogramu

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

7. 

Králičie diely rozložíme na dno pekáča.

8. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky  soľ 2 čajové lyžičky  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  voda 150 mililitrov

Navrch rozložíme zemiaky, posypeme paprikou, majoránkou a soľou. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou.

9. 

Zakryjeme a pečieme pri 200°C 1,5 - 2 hodiny.

10. 

Potom králika vyložíme na zemiaky, opäť zakryjeme a 30 minút dopekáme pri teplote 225°C.

11. 

Podávame s uhorkovým šalátom, alebo s kyslými uhorkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť