Pečený marinovaný králik so zemiakmi

Zajačia pochúťka z králika v horčicovej marináde, pripravená v jednom hrnci.
recept,fotorecept,králik ,zemiaky,Zajačie a králičie mäso,Bezlepkové
Zajačie a králičie mäso
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
582 g
Energia porcie
740 kcal
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
horčica plnotučná | 3 56 | polievkové lyžice kcal | |
korenie majorán sušený | 1 18 | polievková lyžica kcal | |
korenie majorán sušený | ½ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
králik | 1.6 1824 | kilogramu kcal | |
olej slnečnicový | 8 1079 | polievkových lyžíc kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polievkové lyžice kcal | |
voda | 150 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 1.5 1380 | kilogramu kcal |
Recept


3.
sójová omáčka 2 polievkové lyžice • horčica plnotučná 3 polievkové lyžice • korenie majorán sušený 1 polievková lyžica • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Z uvedených ingrediencií vymiešame marinádu.

4.
Jednotlivé porcie králika obalíme v marináde,...

5.
...uložíme do misy, zakryjeme a necháme najmenej 12 hodín marinovať v chlade.


7.
Králičie diely rozložíme na dno pekáča.

8.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky • soľ 2 čajové lyžičky • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • voda 150 mililitrov
Navrch rozložíme zemiaky, posypeme paprikou, majoránkou a soľou. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou.

9.
Zakryjeme a pečieme pri 200°C 1,5 - 2 hodiny.

10.
Potom králika vyložíme na zemiaky, opäť zakryjeme a 30 minút dopekáme pri teplote 225°C.

11.
Podávame s uhorkovým šalátom, alebo s kyslými uhorkami.

Dobrú chuť!