Bravčové v mrkvovej krémovej omáčke
Chutný obed nielen pre deti. Podávame s cestovinou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,mrkva,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso,Jedlá pre deti
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
mrkva | 200 | gramov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
2.
bravčové stehno 600 gramov • mrkva 200 gramov
Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na slížiky. Mrkvu očistíme a umyjeme.
3.
voda 200 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Mäso a mrkvu pridáme k cibuli a chvíľu restujeme. Prilejeme vodu, pridáme soľ (pre deti solíme menej, alebo vôbec) a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa.
5.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov
Mrkvu vyberieme z hrnca, prilejeme zátrepku a prevaríme. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame smotanu.
6.
Mrkvu zmixujeme....
7.
...a primiešame k mäsu.
Dobrú chuť!