Bravčové v mrkvovej krémovej omáčke

Chutný obed nielen pre deti. Podávame s cestovinou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,mrkva,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso,Jedlá pre deti
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 1026 | gramov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
múka hladká | 20 70 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 30 270 | mililitrov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 ?? | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 200 442 | mililitrov kcal |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2.
bravčové stehno 600 gramov • mrkva 200 gramov
Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na slížiky. Mrkvu očistíme a umyjeme.

3.
voda 200 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Mäso a mrkvu pridáme k cibuli a chvíľu restujeme. Prilejeme vodu, pridáme soľ (pre deti solíme menej, alebo vôbec) a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa.


5.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov
Mrkvu vyberieme z hrnca, prilejeme zátrepku a prevaríme. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame smotanu.

6.
Mrkvu zmixujeme....

7.
...a primiešame k mäsu.

Dobrú chuť!