RECEPTY

Bravčový jazyk v smotanovej omáčke

Bravčový jazyk v smotanovej omáčke

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Podávame s knedľou. Varený jazyk má výbornú chuť, dá sa jesť aj bez omáčky, s chlebom, horčicou alebo chrenom.

recept,fotorecept,bravčový jazyk,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

3

??

kusy

kcal

bravčový jazyk

800

1320

gramov

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

mlieko polotučné 1,5%

3

145

decilitre

kcal

múka hladká

1

53

polievková lyžica

kcal

paprika červená mletá

1

16

čajová lyžička

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

200

??

mililitrov

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

1.5

3315

litra

kcal

voda

3

664

decilitre

kcal

 

Recept

1. Varenie jazykov

bravčový jazyk 800 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 1.5 litra

Bravčové jazyky umyjeme a dáme variť do osolenej vody na cca 1 hodinu. Varíme pod pokrievkou, rýchlejšie sú uvarené v kuchte, kde ich stačí variť približne 30 minút. Po uvarení jazyky vyberieme z vody, necháme ich trochu vychladnúť, aby sme ich mohli chytiť a olúpať z ich povrchu hrubú kožu. Na niektorých miestach ide ľahko stiahnuť, na niektorých ju treba v tenkej vrstve orezať. Dobré je odstrániť veľmi mäkké až rôsolovité časti, ktoré sa niekedy nachádzajú na koreni jazyka z jeho spodnej strany.

Bravčové jazyky umyjeme a dáme variť do...

2. Varenie smotanovo - kyslej omáčky

voda 3 decilitre  bobkový list 3 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Do odmeraného množstva vývaru pridáme bobkový list, soľ a koreniny a varíme 2-3 minúty.

Do odmeraného množstva vývaru pridáme bobkový...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica

V mlieku rozmiešame smotanu a zarovnanú polievkovú lyžicu múky. Pridáme k vývaru s koreninami a za stáleho miešania uvaríme. Podľa chuti môžeme ešte dosoliť, prípadne ak sa nám zdá kyslá pridáme čajovú lyžičku cukru.

V mlieku rozmiešame smotanu a zarovnanú...

4. 

Jazyky nakrájame na plátky a vložíme ich do horúcej omáčky, premiešame.

Jazyky nakrájame na plátky a vložíme ich do...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť