Zapekané žemle plnené mäsom
![Zapekané žemle plnené mäsom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001158/img_sk_4x3/zapekane-zemle-plnene-masom_00180.jpg)
Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,žemľa,syr Eidam,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 600 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | - | ||
paradajkový pretlak | 100 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
syr Eidam | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 80 | mililitrov | |
žemľa | 8 | kusov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme. Osmažíme ju na oleji.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1541.jpg)
2.
bravčové mleté mäso 600 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • voda 80 mililitrov
Pridáme k nej mleté mäso, soľ a korenie. Premiešame, podlejeme vodou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1545.jpg)
3.
paradajkový pretlak 100 mililitrov
Prilejeme paradajkový pretlak, opäť premiešame a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1546.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1550.jpg)
5.
Striedku pridáme k mäsu a zamiešame ju do neho.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1555.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1556.jpg)
7.
Plnku naplníme do žemlí.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1559.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1561.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1580.jpg)
10.
Po zapečení ihneď podávame. Žemle sú chutné aj na druhý deň, len ich je potrebné pred podávaním dať opäť zapiecť na cca 5 minút do horúcej rúry.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1596.jpg)
Dobrú chuť!