svetvomne.sk

Zapekané žemle plnené mäsom

    

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové mleté mäso600gramov
cibuľa200gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
olej olivový2polievkové lyžice
paprika červená mletá-
paradajkový pretlak100mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
syr Eidam200gramov
vajce slepačie2kusy
voda80mililitrov
žemľa8kusov

1. 

cibuľa 200 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme. Osmažíme ju na oleji.

2. 

bravčové mleté mäso 600 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  voda 80 mililitrov

Pridáme k nej mleté mäso, soľ a korenie. Premiešame, podlejeme vodou.

3. 

paradajkový pretlak 100 mililitrov

Prilejeme paradajkový pretlak, opäť premiešame a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút.

4. 

žemľa 8 kusov

Žemle prekrojíme na polovice. Vyberieme z nich striedku.

5. 

Striedku pridáme k mäsu a zamiešame ju do neho.

6. 

vajce slepačie 2 kusy

Nakoniec prilejeme rozmiešané vajíčka a miešame kým mäsová plnka stuhne.

7. 

Plnku naplníme do žemlí.

8. 

syr Eidam 200 gramov

Prikryjeme plátkom syra.

9. 

paprika červená mletá

15 minút zapečieme v horúcej rúre a posypeme paprikou.

10. 

Po zapečení ihneď podávame. Žemle sú chutné aj na druhý deň, len ich je potrebné pred podávaním dať opäť zapiecť na cca 5 minút do horúcej rúry.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť