Zapekané žemle plnené mäsom
Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,žemľa,syr Eidam,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 600 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | - | ||
paradajkový pretlak | 100 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
syr Eidam | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 80 | mililitrov | |
žemľa | 8 | kusov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme. Osmažíme ju na oleji.
2.
bravčové mleté mäso 600 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • voda 80 mililitrov
Pridáme k nej mleté mäso, soľ a korenie. Premiešame, podlejeme vodou.
3.
paradajkový pretlak 100 mililitrov
Prilejeme paradajkový pretlak, opäť premiešame a pod pokrievkou dusíme 10-15 minút.
5.
Striedku pridáme k mäsu a zamiešame ju do neho.
7.
Plnku naplníme do žemlí.
10.
Po zapečení ihneď podávame. Žemle sú chutné aj na druhý deň, len ich je potrebné pred podávaním dať opäť zapiecť na cca 5 minút do horúcej rúry.
Dobrú chuť!