svetvomne.sk

Hovädzí vývar

    

Návod, ako si pripraviť domáci polotovar na prípravu hovädzej polievky alebo ako kvalitnú ingredienciu pre ďalšie recepty.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cibuľa80gramov
hovädzie predné s kosťou1000gramov
korenie čierne celé½čajovej lyžičky
mrkva80gramov
petržlen60gramov
petržlenová vňať-
soľ-
voda1.5litra
zeler60gramov

1. 

hovädzie predné s kosťou 1000 gramov

Hovädzinu rozdelíme na viac kúskov a zapečieme v rúre 20 min na 200 stupňov.

2. 

voda 1.5 litra  korenie čierne celé ½ čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy

Mäso aj s kosťou vložíme do studenej vody, pridáme čierne korenie, bobkový list a varíme na miernom ohni jeden a pol hodiny.

3. 

mrkva 80 gramov  petržlen 60 gramov  zeler 60 gramov  cibuľa 80 gramov

Nakrájame si mrkvu, petržlen a zeler na väčšie kúsky a pridáme spolu s cibuľou do hrnca. Varíme ešte 45 min.

4. 

soľ  petržlenová vňať

Vývar precedíme. Ak plánujete vývar servírovať ako polievku, zeleninu nakrájame na drobnejšie kúsky a mäso oberieme od kostí. Prisolíme podľa chuti, pridáme petržlenovú vňať. Ak plánujete vývar použiť na ďalšie varenie, necháme si ho precedený bez soli.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť