Thajská kuracia polievka s kokosovým mliekom
Recept na thajskú polievku Tom Kha Gai s kokosovým mliekom a kuracím mäsom.
recept,fotorecept,kuracie prsia,mlieko kokosové,šampiňóny,koriander,Mäsové polievky,,Thajská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Thajská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
chilli pikantná omáčka | 1 | čajová lyžička | |
citrónová tráva | 1 | kus | |
citrónová šťava | ½ | decilitra | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
galangal | 25 | gramov | |
koriander | - | ||
kuracie prsia | 500 | gramov | |
mlieko kokosové | 250 | mililitrov | |
rybacia omáčka | 2 | polievkové lyžice | |
voda | ½ | litra | |
šampiňóny | 150 | gramov |
Recept
1.
voda ½ litra • galangal 25 gramov • citrónová tráva 1 kus
Do hrnca nalejeme vodu. Pridáme na drobno nakrájané galango a citrónovú trávu nakrájanú po dĺžke na 3-4 cm kúsky.
2.
kuracie prsia 500 gramov
Mäso z kuracích pŕs nakrájame na tenké plátky naprieč svalovým vláknam a pridáme do hrnca keď voda začne vrieť.
3.
mlieko kokosové 250 mililitrov • chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička • rybacia omáčka 2 polievkové lyžice • citrónová šťava ½ decilitra • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • šampiňóny 150 gramov
Pridáme uvedené ingrediencie a za občasného premiešania povaríme 10-15 minút.
Dobrú chuť!