svetvomne.sk

Tofu s kyslou kapustou

    

Vegetariánsky segedínsky guláš s tofu. Podávame klasicky: s parenou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa100gramov
jogurt biely 3,5% tuku400gramov
kapusta kvasená500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
paprika červená mletá1polievková lyžica
soľ-
tofu biele270gramov
voda300mililitrov
škrob kukuričný10gramov

1. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

tofu biele 270 gramov

Tofu pokrájame na väčšie kocky.

3. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

K cibuli pridáme tofu, okoreníme a 8 minút restujeme.

4. 

paprika červená mletá 1 polievková lyžica

Stiahneme hrniec z ohňa, primiešame papriku...

5. 

kapusta kvasená 500 gramov

...a nadrobno pokrájanú, scedenú, čiastočne premytú, kyslú kapustu.

6. 

voda 300 mililitrov

Zľahka premiešame, podlejeme vodou a varíme 20-25 minút.

7. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 gramov  škrob kukuričný 10 gramov

V jogurte rozmiešame kukuričný škrob.

8. 

Jogurt pridáme do kapusty, premiešame...

9. 

soľ

...a prevaríme. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť