svetvomne.sk

Tofu s kyslou kapustou

     

Vegetariánsky segedínsky guláš s tofu. Podávame klasicky: s parenou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa100gramov
Jogurt biely 3,5% tuku400gramov
Kapusta kvasená500gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový30mililitrov
Paprika červená mletá1polievková lyžica
Soľ
Tofu biele270gramov
Voda300mililitrov
Škrob kukuričný10gramov

1. 

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

tofu biele 270 g

Tofu pokrájame na väčšie kocky.

3. 

korenie čierne mleté ½ ČL

K cibuli pridáme tofu, okoreníme a 8 minút restujeme.

4. 

paprika červená mletá 1 PL

Stiahneme hrniec z ohňa, primiešame papriku...

5. 

kapusta kvasená 500 g

...a nadrobno pokrájanú, scedenú, čiastočne premytú, kyslú kapustu.

6. 

voda 300 ml

Zľahka premiešame, podlejeme vodou a varíme 20-25 minút.

7. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 g  škrob kukuričný 10 g

V jogurte rozmiešame kukuričný škrob.

8. 

Jogurt pridáme do kapusty, premiešame...

9. 

soľ

...a prevaríme. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť