svetvomne.sk

Špenátový šalát s cestovinou a mozzarellou

     

Ľahko diétny šalát plný zeleniny a mozzarelly, ochutený zdravými orechmi a jogurtovým dresingom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cestoviny - fusilli (špirály)240gramov
Jogurt biely200mililitrov
Mrkva100gramov
Ocot balzamikový3čajové lyžičky
Olej olivový1polievková lyžica
Olej tekvicový1polievková lyžica
Orechy vlašské50gramov
Reďkovka biela200gramov
Soľ
Soľ¼čajovej lyžičky
Syr mozzarella250gramov
Špenát čerstvý listový100gramov

1. 

cestoviny - Fusilli (špirály) 240 g

Cestoviny uvaríme "al dente" v slanej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

2. 

mrkva 100 g  reďkovka biela 200 g

Mrkvu a reďkovku ošúpeme, nahrubo postrúhame. Vložíme do hlbokej, väčšej misy. Namiesto bielej reďkovky môžeme použiť aj malé červené.

3. 

špenát čerstvý listový 100 g

Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a ľahko nakrájame, prípadne natrháme na menšie kúsky.

4. 

Cestoviny pridáme k nastrúhanej zelenine spolu so špenátovými listami a premiešame.

5. 

syr Mozzarella 250 g

Mozzarellu nakrájame na kúsky,...

6. 

orechy vlašské 50 g

...orechy najemno nasekáme...

7. 

...a primiešame do šalátu.

8. 

olej olivový 1 PL  olej tekvicový 1 PL  soľ

Prilejeme oleje, môžeme podľa chuti osoliť. Dôkladne premiešame.

9. 

Šalát uložíme do chladničky na hodinu (i viac) odležať. Polhodinu pred podávaním šalát vyberieme aby nebol priveľmi studený.

10. 

jogurt biely 200 ml  cesnak 2 strúčiky  soľ ¼ ČL  ocot balzamikový 3 ČL

Jogurt rozmiešame s očisteným pretlačeným cesnakom, soľou a octom. Pred podávaním šalát dresingom prelejeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť