svetvomne.sk

Rybacie fašírky

     

Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Aljašská treska300gramov
Cesnak2s
Cibuľa100gramov
Korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Múka polohrubá100gramov
Olej slnečnicový1deciliter
Petržlenová vňaťg
Soľ½čajovej lyžičky
Strúhanka200gramov
Vajce slepačie2kusy

1. 

Aljašská treska 300 g  petržlenová vňať

Filet z tresky rozmixujeme s petržlenovou vňaťou.

2. 

vajce slepačie 2 ks  múka polohrubá 100 g  cesnak 2 s  cibuľa 100 g  soľ ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  strúhanka 200 g

Zmiešame rozmixovanú tresku, vajcia, múku, roztlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou, bielym a čiernym korením. Pridávame strúhanku, kým nevymiesime tvarovateľné cesto.

3. 

Z cesta po kúskoch odoberáme a tvarujeme v dlaniach fašírky. Aby sa nám cesto nelepilo, použijeme strúhanku, alebo múku.

4. 

olej slnečnicový 1 dl

V panvici si rozpálime asi pol centimetra vysokú vrstvu oleja. Opatrne vložíme fašírky a vysmažíme do chrumkava z oboch strán.

5. 

Po vysmažrní odložíme na servítku, ktorá vsiakne olej z povrchu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť