Rybacie fašírky

Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.
recept,fotorecept,Aljašská treska,cibuľa,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
Aljašská treska | 300 225 | gramov kcal | |
cesnak | 2 11 | kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
korenie biele mleté | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 1 899 | deciliter kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 200 746 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
vajce slepačie 2 kusy • múka polohrubá 100 gramov • cesnak 2 s • cibuľa 100 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • strúhanka 200 gramov
Zmiešame rozmixovanú tresku, vajcia, múku, roztlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou, bielym a čiernym korením. Pridávame strúhanku, kým nevymiesime tvarovateľné cesto.

3.
Z cesta po kúskoch odoberáme a tvarujeme v dlaniach fašírky. Aby sa nám cesto nelepilo, použijeme strúhanku, alebo múku.

4.
olej slnečnicový 1 deciliter
V panvici si rozpálime asi pol centimetra vysokú vrstvu oleja. Opatrne vložíme fašírky a vysmažíme do chrumkava z oboch strán.

5.
Po vysmažrní odložíme na servítku, ktorá vsiakne olej z povrchu.

Dobrú chuť!