svetvomne.sk

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkovej strúhanke

    

Upečenú rybu podávame s teplou zemiakovo - syrovou omáčkou, ryžou a plátkom citróna.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
hoki1000gramov
korenie na ryby2čajové lyžičky
olej slnečnicový100mililitrov
soľ1čajová lyžička
strúhanka100gramov
vajce slepačie1kus
voda50mililitrov

1. Príprava ryby

hoki 1000 gramov

Hoki necháme rozmraziť. Potom zrežeme vrchnú a spodnú plutvu, rybu stiahneme z kože a skontrolujeme jej brucho či má vypitvané všetky vnútornosti.

Príprava ryby

2. Príprava obaľovacej zmesi

strúhanka 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie na ryby 2 čajové lyžičky  vajce slepačie 1 kus

Do strúhanky nasypeme soľ a koreniacu zmes na ryby (môžeme do nej nasekať aj rôzne čerstvé bylinky). Vajíčko rozšľaháme vidličkou.

Príprava obaľovacej zmesi

3. Obaľujeme hoki

Rybu namočíme do vajíčka a potom ju z oboch strán obalíme v ochutenej strúhanke.

Obaľujeme hoki

4. Vyprážanie a pečenie

olej slnečnicový 100 mililitrov  voda 50 mililitrov

V panvici rozohrejeme olej a ryby z každej strany 2 minúty opražíme. Opražené uložíme do pekáča, zalejeme výpekom a vodou a vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút.

Vyprážanie a pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť