RECEPTY

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkovej strúhanke

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkovej strúhanke

Upečenú rybu podávame s teplou zemiakovo - syrovou omáčkou, ryžou a plátkom citróna.

recept,fotorecept,hoki,strúhanka,korenie na ryby,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

hoki1000gramov
korenie na ryby2čajové lyžičky
olej slnečnicový100mililitrov
soľ1čajová lyžička
strúhanka100gramov
vajce slepačie1kus
voda50mililitrov

 

Recept

1. Príprava ryby

hoki 1000 gramov

Hoki necháme rozmraziť. Potom zrežeme vrchnú a spodnú plutvu, rybu stiahneme z kože a skontrolujeme jej brucho či má vypitvané všetky vnútornosti.

2. Príprava obaľovacej zmesi

strúhanka 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie na ryby 2 čajové lyžičky  vajce slepačie 1 kus

Do strúhanky nasypeme soľ a koreniacu zmes na ryby (môžeme do nej nasekať aj rôzne čerstvé bylinky). Vajíčko rozšľaháme vidličkou.

3. Obaľujeme hoki

Rybu namočíme do vajíčka a potom ju z oboch strán obalíme v ochutenej strúhanke.

4. Vyprážanie a pečenie

olej slnečnicový 100 mililitrov  voda 50 mililitrov

V panvici rozohrejeme olej a ryby z každej strany 2 minúty opražíme. Opražené uložíme do pekáča, zalejeme výpekom a vodou a vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies