Pangasius v celozrnnom cestíčku
Obľúbená ryba v chrumkavom cestíčku. Podávame podľa chuti, s hranolkami, varenými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,pangasius mrazený,múka celozrnná,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie na ryby | 2 | čajové lyžičky | |
múka celozrnná | 120 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
pangasius mrazený | 800 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1. Príprava ryby
pangasius mrazený 800 gramov • soľ
Pangasiusa necháme rozmraziť, umyjeme ho, osušíme papierovou utierkou a pokrájame. Jednotlivé plátky ryby z oboch strán ľahko osolíme.
2. Príprava cestíčka
vajce slepačie 4 kusy • korenie na ryby 2 čajové lyžičky • múka celozrnná 120 gramov
Do taniera rozbijeme vajcia, pridáme korenie na ryby a celozrnnú múku. Vidličkou dôkladne rozmiešame.
3.
Rybacie filety rozložíme na tácku a zalejeme ich polovicou cestíčka. Obrátime a polejeme ich z druhej strany.
4. Vysmážame
V panvici rozohrejeme primerané množstvo oleja a vložíme do neho obalenú rybu. Pod pokrievkou vysmážame 10 minút.
5.
Odokryjeme, rybu obrátime a vysmažíme ju z druhej strany 10 minút.
Dobrú chuť!