Pangasius v lístkovom ceste s brusnicami
Veľmi chutná, netradične upravená ryba.
recept,fotorecept,pangasius mrazený,cesto lístkové,brusnice sušené,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kategórie
Hlavné jedlá z rýb ›
Ingrediencie
Ingrediencie
brusnice sušené | 200 | gramov | |
cesto lístkové | 400 | gramov | |
pangasius mrazený | 700 | gramov | |
soľ | - | ||
syr tvrdý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
pangasius mrazený 700 gramov • cesto lístkové 400 gramov
Mrazenú rybu - pangasiusa necháme rozmraziť. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
2.
brusnice sušené 200 gramov • syr tvrdý 150 gramov
Lístkové cesto rozdelíme na 9 väčších štvorcov. Rybu umyjeme a osušíme. Rozkrájame ju tiež na 9 častí. Sušené brusnice prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Syr na hrubšie postrúhame.
4.
vajce slepačie 2 kusy
Vytvoríme balíčky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý balíček dôkladne potrieme rozšľahaným vajíčkom.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre na strednom stupni cca 35 minút.
6.
Podávame ako hlavné jedlo so zemiakovým šalátom, zemiakovým pyré, alebo ako rybaciu chuťovku samostatne bez príloh.
Dobrú chuť!