svetvomne.sk

Pangasius v lístkovom ceste s brusnicami

    

Veľmi chutná, netradične upravená ryba.

Kuchtil

Počet porcií

9

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
brusnice sušené200gramov
cesto lístkové400gramov
pangasius mrazený700gramov
soľ-
syr tvrdý150gramov
vajce slepačie2kusy

1. 

pangasius mrazený 700 gramov  cesto lístkové 400 gramov

Mrazenú rybu - pangasiusa necháme rozmraziť. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

2. 

brusnice sušené 200 gramov  syr tvrdý 150 gramov

Lístkové cesto rozdelíme na 9 väčších štvorcov. Rybu umyjeme a osušíme. Rozkrájame ju tiež na 9 častí. Sušené brusnice prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Syr na hrubšie postrúhame.

3. 

soľ

Na každý štvorec cesta položíme rybu, ľahko posolíme, pridáme pomernú časť brusníc a syra.

4. 

vajce slepačie 2 kusy

Vytvoríme balíčky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý balíček dôkladne potrieme rozšľahaným vajíčkom.

5. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na strednom stupni cca 35 minút.

6. 

Podávame ako hlavné jedlo so zemiakovým šalátom, zemiakovým pyré, alebo ako rybaciu chuťovku samostatne bez príloh.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť