svetvomne.sk

Surimi - rybacie karbonátky

    

Mimoriadne chutné fašírky z krabých tyčiniek a pangasiusa.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa100gramov
horčica plnotučná1polievková lyžica
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
krabie tyčinky500gramov
mrkva100gramov
olej slnečnicový50mililitrov
pangasius mrazený400gramov
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
vločky ovsené100gramov

1. 

krabie tyčinky 500 gramov

Krabie tyčinky necháme rozmraziť a na drobno ich nakrájame. Vložíme ich do hlbšej misy.

2. 

pangasius mrazený 400 gramov

Pangasiusa necháme rozmraziť a nadrobno nakrájaného pridáme k surimi tyčinkám.

3. 

cibuľa 100 gramov  mrkva 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  horčica plnotučná 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  vločky ovsené 100 gramov

Cibuľu očistíme a nakrájame. Mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame. Zeleninu pridáme k rybaciemu základu a spolu s vajíčkami, soľou, horčicou, korením a ovsenými vločkami dobre zamiešame.

4. 

Zmes necháme chvíľu postáť a vytvoríme z nej primerane veľké gulôčky.

5. 

olej slnečnicový 50 mililitrov

Gulôčky jemne rukami sploštíme a vyprážame ich v zakrytej panvici na troche oleja 15 minút.

6. 

Karbonátky obrátime a v odokrytej panvici vysmažíme z druhej strany približne 10 - 15 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť