Surimi - rybacie karbonátky

Mimoriadne chutné fašírky z krabých tyčiniek a pangasiusa.
recept,fotorecept,krabie tyčinky,pangasius mrazený,mrkva,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
233 g
Energia porcie
318 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 1 19 | polievková lyžica kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
krabie tyčinky | 500 480 | gramov kcal | |
mrkva | 100 45 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
pangasius mrazený | 400 320 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vločky ovsené | 100 366 | gramov kcal |
Recept
1.
krabie tyčinky 500 gramov
Krabie tyčinky necháme rozmraziť a na drobno ich nakrájame. Vložíme ich do hlbšej misy.

2.
pangasius mrazený 400 gramov
Pangasiusa necháme rozmraziť a nadrobno nakrájaného pridáme k surimi tyčinkám.

3.
cibuľa 100 gramov • mrkva 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • horčica plnotučná 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • vločky ovsené 100 gramov
Cibuľu očistíme a nakrájame. Mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame. Zeleninu pridáme k rybaciemu základu a spolu s vajíčkami, soľou, horčicou, korením a ovsenými vločkami dobre zamiešame.

4.
Zmes necháme chvíľu postáť a vytvoríme z nej primerane veľké gulôčky.

5.
olej slnečnicový 50 mililitrov
Gulôčky jemne rukami sploštíme a vyprážame ich v zakrytej panvici na troche oleja 15 minút.

6.
Karbonátky obrátime a v odokrytej panvici vysmažíme z druhej strany približne 10 - 15 minút.

Dobrú chuť!