Pangasius na zázvore s čínskymi rezancami
Jednoducho pripravená ryba so zázvorovo pomarančovou príchuťou.
recept,fotorecept,pangasius mrazený,cestoviny - Čínske rezance natural,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kategórie
Hlavné jedlá z rýb ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Čínske rezance natural | 250 | gramov | |
cibuľa | 80 | gramov | |
maslo | 10 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
pangasius mrazený | 1000 | gramov | |
pomaranč | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
zázvor koreň | 40 | gramov |
Recept
1. Príprava ryby
pangasius mrazený 1000 gramov
Mrazeného pangasa necháme rozmraziť, potom ho opláchneme pod tečúcou studenou vodou a ľahko osušíme papierovou utierkou. Nakrájame na asi 3 cm široké filety.
3. Cibuľový základ
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 80 gramov
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Vo woku na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska.
4.
pomaranč • soľ 1 čajová lyžička
Pridáme pangasiusa, nastrúhaný zázvor, šťavu z pomaranča a soľ. Dusíme pod pokrievkou za občasného premiešania 15 minút.
5. Čínske rezance
cestoviny - Čínske rezance natural 250 gramov • maslo 10 gramov
Čínske rezance uvaríme v posolenej vode, scedíme a primiešame k nim maslo.
6. Servírujeme
Podávame teplé.
Dobrú chuť!