svetvomne.sk

ActiFry pečená pražma

     

Recept na prípravu filetu z pražmy zlatej.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Korenie na ryby¼čajovej lyžičky
Olej olivový1polievková lyžica
Pražma zlatá600gramov
Soľ¼čajovej lyžičky

1. Filetovanie

pražma zlatá 600 g

Rybu dôkladne umyjeme a na povrchu vysušíme utierkou aby sa nám nešmýkala pri filetovaní. Ostým nožom očístíme od šupín smerom od chvostu.

Filetovanie

2. 

Vypitvanú ju zbavíme hlavy, plutiev a chvostu.

3. 

Z oboch bokov ryby odrežeme filety. Postupujeme smerom od hlavy k chvostu po trane chrbtovej kosti, prvým, približne centimeter hlbokým rezom. Následne pomaly a opatrne orezávame mäso okolo hrudných kostí, vždy smerom od hlavy.

4. Pečenie

soľ ¼ ČL  korenie na ryby ¼ ČL

Filety môžeme nakrájať na menšie kúsky. Osolíme ich a okoreníme.

Pečenie

5. 

olej olivový 1 PL

Filety rovnomerne rozložíme na olejom vymastenú vrchnú platňu ActiFry a stlačíme tri krát tlačidlo 2in1 program RYBY, nastavíme čas na 8 minút a spustíme tlačítkom Štart.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť