RECEPTY

Pečená Tilapia nílska

Pečená Tilapia nílska

Výborný recept na prípravu filetu z tilapie nílskej na osviežujúco kyselkavej maslovej omáčke.

recept,fotorecept,Tilapia nílska,kapary,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Tilapia nílska500gramov
citrónová šťava-
kapary12kusov
maslo20gramov
soľ½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

Tilapia nílska 500 gramov

Rybu dôkladne umyjeme a na povrchu vysušíme utierkou aby sa nám nešmýkala pri filetovaní.

2. 

Z oboch bokov ryby odrežeme filety. Postupujeme smerom od hlavy k chvostu po trane chrbtovej kosti, prvým, približne centimeter hlbokým rezom. Následne pomaly a opatrne orezávame mäso okolo hrudných kostí, vždy smerom od hlavy.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Filety narežeme na strane s kožou, aby sa pri opekaní uvolnili chute do mäsa a ryba sa dobre upiekla v najrubších miestach. Posolíme z obcho strán a soľ zapravíme aj do zárezov.

4. 

maslo 20 gramov

Na menšej panvici si rozpustíme kúsok masla.

5. 

kapary 12 kusov  citrónová šťava

K roztopenému maslu pridáme filet z Tilapie, ktorý opečieme pár minút z oboch strán. Začíname kožou dole. Okolo ryby nasypeme kapary a po obrátení na druhú stranu vytlačíme do omáčky šťavu z poloviny citróna.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies