Pečená Tilapia nílska
Výborný recept na prípravu filetu z tilapie nílskej na osviežujúco kyselkavej maslovej omáčke.
recept,fotorecept,Tilapia nílska,kapary,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
Tilapia nílska | 500 | gramov | |
citrónová šťava | - | ||
kapary | 12 | kusov | |
maslo | 20 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
Tilapia nílska 500 gramov
Rybu dôkladne umyjeme a na povrchu vysušíme utierkou aby sa nám nešmýkala pri filetovaní.
2.
Z oboch bokov ryby odrežeme filety. Postupujeme smerom od hlavy k chvostu po trane chrbtovej kosti, prvým, približne centimeter hlbokým rezom. Následne pomaly a opatrne orezávame mäso okolo hrudných kostí, vždy smerom od hlavy.
3.
soľ ½ čajovej lyžičky
Filety narežeme na strane s kožou, aby sa pri opekaní uvolnili chute do mäsa a ryba sa dobre upiekla v najrubších miestach. Posolíme z obcho strán a soľ zapravíme aj do zárezov.
5.
kapary 12 kusov • citrónová šťava
K roztopenému maslu pridáme filet z Tilapie, ktorý opečieme pár minút z oboch strán. Začíname kožou dole. Okolo ryby nasypeme kapary a po obrátení na druhú stranu vytlačíme do omáčky šťavu z poloviny citróna.
Dobrú chuť!