svetvomne.sk

Actifry Grilované pstruhy s rozmarínom

Actifry recept na jemné a chutné pstruhy na bylinkovom masle. Ako prílohu sme zvolili jednoduché zemiaky s petržlenovou vňaťou.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak2štipky
Citrónová šťava
Maslo30gramov
Olej slnečnicový½čajovej lyžičky
Petržlenová vňať
Pstruh2kusy
Rozmarín1čajová lyžička
Soľ
Soľ zeleninová
Zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 g

Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme na 15 minút variť do osolenej vody.

2. 

maslo 30 g  cesnak 2 štipky  rozmarín 1 ČL

Medzitým ako sa zemiaky varia si pripravíme ochutené maslo na potretie. Zmäknuté maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom a nadrobno posekaným rozmarínom.

3. 

pstruh 2 ks  soľ  citrónová šťava

Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme na povrchu a aj zvnútra. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

4. 

Pstruhy potrieme ochuteným maslom vo vnútri aj na povrchu.

5. Spodná časť - nádoba

petržlenová vňať  olej slnečnicový ½ ČL  soľ zeleninová

Do spodnej časti vysypeme predvarené zemiaky, pridáme zeleninovú soľ (vegeta, podravka), nakrájanú petržlenovú vňať, 1/2 Actifry lyžičky oleja a vložíme do Actifry.

Spodná časť - nádoba

6. Vrchná časť - platňa

Pripravené pstruhy vložíme na platňu.

Vrchná časť - platňa

7. 

Zremiaky so pstruhmi dáme grilovať na 15 minút stlačením tlačítka 2in1 3x a nastavením času na 15 minút stláčaním tlačidla +. Začneme grilovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť