Actifry Grilované pstruhy s rozmarínom

Actifry recept na jemné a chutné pstruhy na bylinkovom masle. Ako prílohu sme zvolili jednoduché zemiaky s petržlenovou vňaťou.
recept,fotorecept,pstruh,Hlavné jedlá z rýb,Tefal ActiFry 2v1,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | ½ 23 | čajovej lyžičky kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
pstruh | 2 ?? | kusy kcal | |
rozmarín | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ zeleninová | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme na 15 minút variť do osolenej vody.

2.
maslo 30 gramov • cesnak 2 strúčiky • rozmarín 1 čajová lyžička
Medzitým ako sa zemiaky varia si pripravíme ochutené maslo na potretie. Zmäknuté maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom a nadrobno posekaným rozmarínom.

3.
pstruh 2 kusy • soľ • citrónová šťava
Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme na povrchu a aj zvnútra. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

4.
Pstruhy potrieme ochuteným maslom vo vnútri aj na povrchu.

5. Spodná časť - nádoba
petržlenová vňať • olej slnečnicový ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová
Do spodnej časti vysypeme predvarené zemiaky, pridáme zeleninovú soľ (vegeta, podravka), nakrájanú petržlenovú vňať, 1/2 Actifry lyžičky oleja a vložíme do Actifry.

6. Vrchná časť - platňa
Pripravené pstruhy vložíme na platňu.

7.
Zremiaky so pstruhmi dáme grilovať na 15 minút stlačením tlačítka 2in1 3x a nastavením času na 15 minút stláčaním tlačidla +. Začneme grilovať.

Dobrú chuť!