svetvomne.sk

Actifry Grilované pstruhy s rozmarínom

    

Actifry recept na jemné a chutné pstruhy na bylinkovom masle. Ako prílohu sme zvolili jednoduché zemiaky s petržlenovou vňaťou.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak2štipky
citrónová šťava-
maslo30gramov
olej slnečnicový½čajovej lyžičky
petržlenová vňať-
pstruh2kusy
rozmarín1čajová lyžička
soľ-
soľ zeleninová-
zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme na 15 minút variť do osolenej vody.

2. 

maslo 30 gramov  cesnak 2 štipky  rozmarín 1 čajová lyžička

Medzitým ako sa zemiaky varia si pripravíme ochutené maslo na potretie. Zmäknuté maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom a nadrobno posekaným rozmarínom.

3. 

pstruh 2 kusy  soľ  citrónová šťava

Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme na povrchu a aj zvnútra. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

4. 

Pstruhy potrieme ochuteným maslom vo vnútri aj na povrchu.

5. Spodná časť - nádoba

petržlenová vňať  olej slnečnicový ½ čajovej lyžičky  soľ zeleninová

Do spodnej časti vysypeme predvarené zemiaky, pridáme zeleninovú soľ (vegeta, podravka), nakrájanú petržlenovú vňať, 1/2 Actifry lyžičky oleja a vložíme do Actifry.

Spodná časť - nádoba

6. Vrchná časť - platňa

Pripravené pstruhy vložíme na platňu.

Vrchná časť - platňa

7. 

Zremiaky so pstruhmi dáme grilovať na 15 minút stlačením tlačítka 2in1 3x a nastavením času na 15 minút stláčaním tlačidla +. Začneme grilovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť