svetvomne.sk

Kačacie prsia s vínovou omáčkou

     

Šťavnatá kačacinka podávaná s jemnou, voňavou, vínovo-slivkovou omáčkou a zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor kryštálový60gramov
Kačacie prsia600gramov
Korenie biele mleté½čajovej lyžičky
Lekvár slivkový120gramov
Maslo1polievková lyžica
Med1polievková lyžica
Soľ
Víno červené suché600mililitrov

1. 

kačacie prsia 600 g  soľ

Kačacie prsia umyjeme a nasolíme.

2. 

Vložíme do rozpálenej suchej panvice kožou dolu, zakryjeme a 12 minút smažíme.

3. 

Odokryjeme, otočíme a 6 minút opekáme z druhej strany.

4. 

Opečené a zatiahnuté mäso vložíme do pekáčika, podlejeme výpekom, zakryjeme a dáme na 10 minút do horúcej rúry krátko podusiť.

5. 

cukor kryštálový 60 g

Cukor necháme skaramelizovať.

6. 

lekvár slivkový 120 g

Pridáme lekvár,...

7. 

víno červené suché 600 ml  korenie biele mleté ½ ČL  med 1 PL

...prilejeme víno, prisypeme korenie a pridáme med. Na malom plameni varíme cca 30 minút.

8. 

maslo 1 PL

Do uvarenej omáčky vmiešame kúsok masla.

9. 

Omáčku nalejeme v primeranom množstve na tanier a vložíme do nej pokrájané porcie kačacích pŕs. Môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť