svetvomne.sk

Kačacie prsia s vínovou omáčkou

    

Šťavnatá kačacinka podávaná s jemnou, voňavou, vínovo-slivkovou omáčkou a zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový60gramov
kačacie prsia600gramov
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
lekvár slivkový120gramov
maslo1polievková lyžica
med1polievková lyžica
soľ-
víno červené suché600mililitrov

1. 

kačacie prsia 600 gramov  soľ

Kačacie prsia umyjeme a nasolíme.

2. 

Vložíme do rozpálenej suchej panvice kožou dolu, zakryjeme a 12 minút smažíme.

3. 

Odokryjeme, otočíme a 6 minút opekáme z druhej strany.

4. 

Opečené a zatiahnuté mäso vložíme do pekáčika, podlejeme výpekom, zakryjeme a dáme na 10 minút do horúcej rúry krátko podusiť.

5. 

cukor kryštálový 60 gramov

Cukor necháme skaramelizovať.

6. 

lekvár slivkový 120 gramov

Pridáme lekvár,...

7. 

víno červené suché 600 mililitrov  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky  med 1 polievková lyžica

...prilejeme víno, prisypeme korenie a pridáme med. Na malom plameni varíme cca 30 minút.

8. 

maslo 1 polievková lyžica

Do uvarenej omáčky vmiešame kúsok masla.

9. 

Omáčku nalejeme v primeranom množstve na tanier a vložíme do nej pokrájané porcie kačacích pŕs. Môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť