Kačacie prsia s vínovou omáčkou
Šťavnatá kačacinka podávaná s jemnou, voňavou, vínovo-slivkovou omáčkou a zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,kačacie prsia,lekvár slivkový,víno červené suché,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
kačacie prsia | 600 | gramov | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
lekvár slivkový | 120 | gramov | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
med | 1 | polievková lyžica | |
soľ | - | ||
víno červené suché | 600 | mililitrov |
Recept
2.
Vložíme do rozpálenej suchej panvice kožou dolu, zakryjeme a 12 minút smažíme.
3.
Odokryjeme, otočíme a 6 minút opekáme z druhej strany.
4.
Opečené a zatiahnuté mäso vložíme do pekáčika, podlejeme výpekom, zakryjeme a dáme na 10 minút do horúcej rúry krátko podusiť.
7.
víno červené suché 600 mililitrov • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky • med 1 polievková lyžica
...prilejeme víno, prisypeme korenie a pridáme med. Na malom plameni varíme cca 30 minút.
9.
Omáčku nalejeme v primeranom množstve na tanier a vložíme do nej pokrájané porcie kačacích pŕs. Môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.
Dobrú chuť!