svetvomne.sk

Zavárame pikantné uhorky

     

Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový200gramov
Kôpor
Nakladač na zeleninu100gramov
Ocot½litra
Paprika - baranie rohy100gramov
Uhorky - nakladačky3kilogramy
Voda1.75litra

1. 

voda 1.75 l  nakladač na zeleninu 100 g  cukor kryštálový 200 g  ocot ½ l

V hrnci privedieme do varu vodu, nakladač, cukor, ocot a 5 minút povaríme. Nálev necháme vychladnúť.

2. 

uhorky - nakladačky 3 kg

Uhorky pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

3. 

kôpor  paprika - baranie rohy 100 g

Pripravíme si a umyjeme menšie vetvičky kôpru a baranie rohy. Baranie rohy nakrájame na asi 0,5 cm široké kolieska.

4. 

Do čistých zaváracích fliaš kladieme čo najtesnejšie uhorky ktoré prekladáme kolieskami pikantných baraních rohov. Na spodok pohára poukladáme dlhšie uhorky, navrch kratšie.

5. 

Uhorky vo fľašiach zalejeme pomocou naberačky vychladeným nálevom. Nálev nalejeme asi 1 cm pod okraj zaváracej fľaše.

6. 

Fľaše uzatvoríme čistými zaváracími viečkami (podľa druhu fľaše)...

7. 

...podľa potreby ich povrchu na okraji prejdeme tupou stranou príborového noža, aby sa lepšie prichytili.

8. 

Zasterilizujeme v sterilizačnom hrnci pri teplote 90°C 5 minút. Horúce poháre opatrne z hrnca vyberieme, zabalíme do deky a necháme v deke vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť