Zavárame pikantné uhorky

Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.
recept,fotorecept,uhorky - nakladačky,kôpor,paprika - baranie rohy,Zaváraniny,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zaváraniny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 804 | gramov kcal | |
kôpor | 0 ?? | kcal | |
nakladač na zeleninu | 100 200 | gramov kcal | |
ocot | ½ 210 | litra kcal | |
paprika - baranie rohy | 100 25 | gramov kcal | |
uhorky - nakladačky | 3 360 | kilogramy kcal | |
voda | 1.75 0 | litra kcal |
Recept
1.
voda 1.75 litra • nakladač na zeleninu 100 gramov • cukor kryštálový 200 gramov • ocot ½ litra
V hrnci privedieme do varu vodu, nakladač, cukor, ocot a 5 minút povaríme. Nálev necháme vychladnúť.


3.
kôpor • paprika - baranie rohy 100 gramov
Pripravíme si a umyjeme menšie vetvičky kôpru a baranie rohy. Baranie rohy nakrájame na asi 0,5 cm široké kolieska.

4.
Do čistých zaváracích fliaš kladieme čo najtesnejšie uhorky ktoré prekladáme kolieskami pikantných baraních rohov. Na spodok pohára poukladáme dlhšie uhorky, navrch kratšie.

5.
Uhorky vo fľašiach zalejeme pomocou naberačky vychladeným nálevom. Nálev nalejeme asi 1 cm pod okraj zaváracej fľaše.

6.
Fľaše uzatvoríme čistými zaváracími viečkami (podľa druhu fľaše)...

7.
...podľa potreby ich povrchu na okraji prejdeme tupou stranou príborového noža, aby sa lepšie prichytili.

8.
Zasterilizujeme v sterilizačnom hrnci pri teplote 90°C 5 minút. Horúce poháre opatrne z hrnca vyberieme, zabalíme do deky a necháme v deke vychladnúť.

Dobrú chuť!