Zavárame pikantné uhorky
Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.
recept,fotorecept,uhorky - nakladačky,kôpor,paprika - baranie rohy,Zaváraniny,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zaváraniny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
kôpor | - | ||
nakladač na zeleninu | 100 | gramov | |
ocot | ½ | litra | |
paprika - baranie rohy | 100 | gramov | |
uhorky - nakladačky | 3 | kilogramy | |
voda | 1.75 | litra |
Recept
1.
voda 1.75 litra • nakladač na zeleninu 100 gramov • cukor kryštálový 200 gramov • ocot ½ litra
V hrnci privedieme do varu vodu, nakladač, cukor, ocot a 5 minút povaríme. Nálev necháme vychladnúť.
3.
kôpor • paprika - baranie rohy 100 gramov
Pripravíme si a umyjeme menšie vetvičky kôpru a baranie rohy. Baranie rohy nakrájame na asi 0,5 cm široké kolieska.
4.
Do čistých zaváracích fliaš kladieme čo najtesnejšie uhorky ktoré prekladáme kolieskami pikantných baraních rohov. Na spodok pohára poukladáme dlhšie uhorky, navrch kratšie.
5.
Uhorky vo fľašiach zalejeme pomocou naberačky vychladeným nálevom. Nálev nalejeme asi 1 cm pod okraj zaváracej fľaše.
6.
Fľaše uzatvoríme čistými zaváracími viečkami (podľa druhu fľaše)...
7.
...podľa potreby ich povrchu na okraji prejdeme tupou stranou príborového noža, aby sa lepšie prichytili.
8.
Zasterilizujeme v sterilizačnom hrnci pri teplote 90°C 5 minút. Horúce poháre opatrne z hrnca vyberieme, zabalíme do deky a necháme v deke vychladnúť.
Dobrú chuť!