RECEPTY

Zavárame pikantné uhorky

Zavárame pikantné uhorky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.

recept,fotorecept,uhorky - nakladačky,kôpor,paprika - baranie rohy,Zaváraniny,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zaváraniny

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
kôpor-
nakladač na zeleninu100gramov
ocot½litra
paprika - baranie rohy100gramov
uhorky - nakladačky3kilogramy
voda1.75litra

 

Recept

1. 

voda 1.75 litra  nakladač na zeleninu 100 gramov  cukor kryštálový 200 gramov  ocot ½ litra

V hrnci privedieme do varu vodu, nakladač, cukor, ocot a 5 minút povaríme. Nálev necháme vychladnúť.

V hrnci privedieme do varu vodu, nakladač, cukor,...

2. 

uhorky - nakladačky 3 kilogramy

Uhorky pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

Uhorky pod tečúcou vodou dobre umyjeme....

3. 

kôpor  paprika - baranie rohy 100 gramov

Pripravíme si a umyjeme menšie vetvičky kôpru a baranie rohy. Baranie rohy nakrájame na asi 0,5 cm široké kolieska.

Pripravíme si a umyjeme menšie vetvičky kôpru...

4. 

Do čistých zaváracích fliaš kladieme čo najtesnejšie uhorky ktoré prekladáme kolieskami pikantných baraních rohov. Na spodok pohára poukladáme dlhšie uhorky, navrch kratšie.

Do čistých zaváracích fliaš kladieme čo...

5. 

Uhorky vo fľašiach zalejeme pomocou naberačky vychladeným nálevom. Nálev nalejeme asi 1 cm pod okraj zaváracej fľaše.

Uhorky vo fľašiach zalejeme pomocou naberačky...

6. 

Fľaše uzatvoríme čistými zaváracími viečkami (podľa druhu fľaše)...

Fľaše uzatvoríme čistými zaváracími...

7. 

...podľa potreby ich povrchu na okraji prejdeme tupou stranou príborového noža, aby sa lepšie prichytili.

...podľa potreby ich povrchu na okraji prejdeme...

8. 

Zasterilizujeme v sterilizačnom hrnci pri teplote 90°C 5 minút. Horúce poháre opatrne z hrnca vyberieme, zabalíme do deky a necháme v deke vychladnúť.

Zasterilizujeme v sterilizačnom hrnci pri teplote...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť