Zavárame pikantné uhorky
![Zavárame pikantné uhorky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001012/img_sk_4x3/zavarame-pikantne-uhorky_00180.jpg)
Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.
recept,fotorecept,uhorky - nakladačky,kôpor,paprika - baranie rohy,Zaváraniny,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zaváraniny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
kôpor | - | ||
nakladač na zeleninu | 100 | gramov | |
ocot | ½ | litra | |
paprika - baranie rohy | 100 | gramov | |
uhorky - nakladačky | 3 | kilogramy | |
voda | 1.75 | litra |
Recept
1.
voda 1.75 litra • nakladač na zeleninu 100 gramov • cukor kryštálový 200 gramov • ocot ½ litra
V hrnci privedieme do varu vodu, nakladač, cukor, ocot a 5 minút povaríme. Nálev necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_6065w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_6068w.jpg)
3.
kôpor • paprika - baranie rohy 100 gramov
Pripravíme si a umyjeme menšie vetvičky kôpru a baranie rohy. Baranie rohy nakrájame na asi 0,5 cm široké kolieska.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_6066w.jpg)
4.
Do čistých zaváracích fliaš kladieme čo najtesnejšie uhorky ktoré prekladáme kolieskami pikantných baraních rohov. Na spodok pohára poukladáme dlhšie uhorky, navrch kratšie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_607w1.jpg)
5.
Uhorky vo fľašiach zalejeme pomocou naberačky vychladeným nálevom. Nálev nalejeme asi 1 cm pod okraj zaváracej fľaše.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_6075w.jpg)
6.
Fľaše uzatvoríme čistými zaváracími viečkami (podľa druhu fľaše)...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_6076w.jpg)
7.
...podľa potreby ich povrchu na okraji prejdeme tupou stranou príborového noža, aby sa lepšie prichytili.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_6078w.jpg)
8.
Zasterilizujeme v sterilizačnom hrnci pri teplote 90°C 5 minút. Horúce poháre opatrne z hrnca vyberieme, zabalíme do deky a necháme v deke vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001012/small/IMG_6080w.jpg)
Dobrú chuť!