RECEPTY

Zavárame huby

Zavárame huby

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.

recept,fotorecept,huby lesné Hríb dubový (Dubák),Zaváraniny,,Bezlaktózové,Bezlepkové

Zaváraniny

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

4

??

kusy

kcal

cibuľa

150

66

gramov

kcal

huby lesné Hríb dubový (Dubák)

700

175

gramov

kcal

nakladač na zeleninu

50

100

gramov

kcal

ocot

250

105

mililitrov

kcal

voda

800

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

huby lesné Hríb dubový (Dubák) 700 gramov

Na zaváranie použijeme malé hríbiky o ktorých sme 100 % presvedčený že sú to jedlé druhy. Huby jemne očistíme od hliny a drobných nečistôt na klobúčikoch.

Na zaváranie použijeme malé hríbiky o ktorých...

2. 

voda 800 mililitrov  ocot 250 mililitrov  nakladač na zeleninu 50 gramov

V hrnci uvedieme do varu vodu, ocot a nakladač. 5 minút povaríme. Nálev necháme vo vodnom kúpeli vychladnúť.

V hrnci uvedieme do varu vodu, ocot a nakladač. 5...

3. 

Huby vložíme do hrnca s vodou a necháme zovrieť. Minútu povaríme a vodu zlejeme.

Huby vložíme do hrnca s vodou a necháme...

4. 

cibuľa 150 gramov  bobkový list 4 kusy

Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Umyjeme menšie zaváracie poháre. Na uvedené množstvo hríbov a cibule budeme potrebovať štyri asi 350 ml poháre.

Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky....

5. 

Na dno pohárov uložíme cibuľu s bobkovým listom...

Na dno pohárov uložíme cibuľu s bobkovým...

6. 

... a naložíme do pohárov hríbiky.

... a naložíme do pohárov hríbiky. ...

7. 

Zalejeme ich pripraveným nálevom, uzavrieme zaváracími viečkami a pri 100°C 10 minút sterilizujeme. Horúce poháre vyberieme opatrne z hrnca a obrátime ich dolu viečkami. Necháme ich chvíľu takto postáť, potom ich obrátime späť a necháme zabalené v deke vychladnúť.

Zalejeme ich pripraveným nálevom, uzavrieme...

8. 

Huby sú po asi mesačnom odležaní vhodné na konzumáciu.

Huby sú po asi mesačnom odležaní vhodné na...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť