svetvomne.sk

Zavárame huby

Zavárame huby

    

Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

huby lesné Hríb dubový (Dubák) 700 gramov

Na zaváranie použijeme malé hríbiky o ktorých sme 100 % presvedčený že sú to jedlé druhy. Huby jemne očistíme od hliny a drobných nečistôt na klobúčikoch.

2. 

voda 800 mililitrov  ocot 250 mililitrov  nakladač na zeleninu 50 gramov

V hrnci uvedieme do varu vodu, ocot a nakladač. 5 minút povaríme. Nálev necháme vo vodnom kúpeli vychladnúť.

3. 

Huby vložíme do hrnca s vodou a necháme zovrieť. Minútu povaríme a vodu zlejeme.

4. 

cibuľa 150 gramov  bobkový list 4 kusy

Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Umyjeme menšie zaváracie poháre. Na uvedené množstvo hríbov a cibule budeme potrebovať štyri asi 350 ml poháre.

5. 

Na dno pohárov uložíme cibuľu s bobkovým listom...

6. 

... a naložíme do pohárov hríbiky.

7. 

Zalejeme ich pripraveným nálevom, uzavrieme zaváracími viečkami a pri 100°C 10 minút sterilizujeme. Horúce poháre vyberieme opatrne z hrnca a obrátime ich dolu viečkami. Necháme ich chvíľu takto postáť, potom ich obrátime späť a necháme zabalené v deke vychladnúť.

8. 

Huby sú po asi mesačnom odležaní vhodné na konzumáciu.

Dobrú chuť!

bobkový list4kusy
cibuľa150gramov
huby lesné Hríb dubový (Dubák)700gramov
nakladač na zeleninu50gramov
ocot250mililitrov
voda800mililitrov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť