svetvomne.sk

Zavárame huby

    

Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list4kusy
cibuľa150gramov
huby lesné Hríb dubový (Dubák)700gramov
nakladač na zeleninu50gramov
ocot250mililitrov
voda800mililitrov

1. 

huby lesné Hríb dubový (Dubák) 700 gramov

Na zaváranie použijeme malé hríbiky o ktorých sme 100 % presvedčený že sú to jedlé druhy. Huby jemne očistíme od hliny a drobných nečistôt na klobúčikoch.

2. 

voda 800 mililitrov  ocot 250 mililitrov  nakladač na zeleninu 50 gramov

V hrnci uvedieme do varu vodu, ocot a nakladač. 5 minút povaríme. Nálev necháme vo vodnom kúpeli vychladnúť.

3. 

Huby vložíme do hrnca s vodou a necháme zovrieť. Minútu povaríme a vodu zlejeme.

4. 

cibuľa 150 gramov  bobkový list 4 kusy

Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Umyjeme menšie zaváracie poháre. Na uvedené množstvo hríbov a cibule budeme potrebovať štyri asi 350 ml poháre.

5. 

Na dno pohárov uložíme cibuľu s bobkovým listom...

6. 

... a naložíme do pohárov hríbiky.

7. 

Zalejeme ich pripraveným nálevom, uzavrieme zaváracími viečkami a pri 100°C 10 minút sterilizujeme. Horúce poháre vyberieme opatrne z hrnca a obrátime ich dolu viečkami. Necháme ich chvíľu takto postáť, potom ich obrátime späť a necháme zabalené v deke vychladnúť.

8. 

Huby sú po asi mesačnom odležaní vhodné na konzumáciu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť