RECEPTY

Kvašáky - kvasené uhorky

Kvašáky - kvasené uhorky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Na kvašáky či kvasáky exituje mnoho receptúr. My vám ponúkame jednu z nich.

recept,fotorecept,uhorky - nakladačky,kôpor,Zaváraniny,Bezlaktózové

Zaváraniny

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

chlieb40gramov
kôpor-
nakladač na zeleninu50gramov
paprika - baranie rohy2kusy
soľ1polievková lyžica
uhorky - nakladačky2kusy
voda1.5litra

 

Recept

1. 

uhorky - nakladačky 2 kusy

Väčšie, hrubšie nakladačky umyjeme a do dvoch tretín nakrojíme na štvrtiny.

Väčšie, hrubšie nakladačky umyjeme a do dvoch...

2. 

chlieb 40 gramov

Skrojok chleba ("patku") zabalíme do kúska čistej navlhčenej gázy.

Skrojok chleba (patku) zabalíme do kúska čistej...

3. 

Chlieb vložíme naspodok 4 litrového zaváracieho pohára.

Chlieb vložíme naspodok 4 litrového...

4. 

paprika - baranie rohy 2 kusy

Na chlieb ukladáme natesno uhorky. Môžeme medzi ne vložiť 1 - 2 baranie rohy. Kvasáky budú jemne pikantné.

Na chlieb ukladáme natesno uhorky. Môžeme medzi...

5. 

kôpor

Primerané množstvo kôpru (guľôčka s priemerom asi 2,5 cm) zabalíme do čistej navlhčenej gázy a položíme ho na vrch uhoriek.

Primerané množstvo kôpru (guľôčka s...

6. 

Pripravíme si dve primerane veľké tenké drievka. Ponoríme ich do studenej vody aby sa ľahko ohýbali.

Pripravíme si dve primerane veľké tenké...

7. 

voda 1.5 litra  soľ 1 polievková lyžica  nakladač na zeleninu 50 gramov

Z prevarenej vody a soli si pripravíme teplý, nie horúci, nálev. V náleve rozmiešame aj pol balíčka nakladaču.

Z prevarenej vody a soli si pripravíme teplý,...

8. 

Teplým nálevom zalejeme uhorky.

Teplým nálevom zalejeme uhorky....

9. 

Drievka vyberieme z vody a uhorky nimi zaťažíme. Podľa potreby dolejeme nálev. Všetky uhorky musia byť v náleve namočené.

Drievka vyberieme z vody a uhorky nimi...

10. 1. deň

Fľašu prekryjeme na prvý deň čistou bavlnenou handričkou. Fľašu postavíme do hlbokého taniera a položíme na teplé miesto.

Fľašu prekryjeme na prvý deň čistou bavlnenou...

11. 2.-3. deň

Na druhý deň fľašu zakryjeme cez handričku tanierikom. Uhorky už od druhého-tretieho dňa zbelejú a začínajú kvasiť.

Na druhý deň fľašu zakryjeme cez handričku...

12. 4. deň

Uhorky skontrolujeme či sa napovrchu netvorí pleseň. Mala by byť na nich vytvorená len jemná bublinková pena. Tú môžeme podľa potreby čistou lyžičkou odobrať.

Uhorky skontrolujeme či sa napovrchu netvorí...

13. 

Uhorky opäť uzavrieme a ďalej ich kvasíme. Po 8 - 10 dňoch sú vhodné na konzumáciu. Môžeme ich preložiť aj s nálevom do menších fliaš a uložíme ich do chladničky. V chlade sa zastaví ich kvasenie.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť