Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste
![Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000300/img_sk_4x3/masovo-zeleninovy-zavin-v-listkovom-ceste_00180.jpg)
Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica),cesto lístkové,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 350 | gramov | |
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie rasca drvená | - | ||
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr tvrdý | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 1 | deciliter | |
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) | 350 | gramov |
Recept
1. Plnka do závinu
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • cibuľa 150 gramov • bravčové mleté mäso 350 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • voda 1 deciliter
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a vodu. Dusíme 15 minút pod pokrievkou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000300/small/pridame-maso.jpg)
2.
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov
Prisypeme mrazenú zeleninovú zmes a všetko spolu ďalších 5 minút podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000300/small/pridame-zeleninu.jpg)
3. Príprava závinov
cesto lístkové 500 gramov • vajce slepačie 3 kusy • syr tvrdý 100 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme , preložíme ho na plech tak, aby nám cez dlhšie okraje z každej strany prevísalo. Cesto v strede na plechu prekrojíme. Vajíčka rozšľaháme vidličkou v hrnčeku, pridáme ich do zmesi tak, aby sme si trochu z nich nechali na potretie pred pečením. Pridáme strúhaný syr a premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000300/small/pripravena-zmes.jpg)
4.
Na cesto rovnomerne rozložíme zmes.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000300/small/cesto-naplnime.jpg)
5.
vajce slepačie • korenie rasca drvená
Prevísajúce cesto preložíme cez rozloženú zmes, okraje dobre utlačíme. Potrieme zbytkom rozšľahaného vajíčka. Posypeme rascou, záviny na niekoľkých miestach prepichneme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000300/small/zaviny-dame-piect.jpg)
6.
Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom stupni 20 - 25 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000300/small/upecene-zaviny.jpg)
Dobrú chuť!