RECEPTY

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica),cesto lístkové,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso

350

910

gramov

kcal

cesto lístkové

500

2000

gramov

kcal

cibuľa

150

66

gramov

kcal

korenie rasca drvená

0

??

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

olej slnečnicový

4

540

polievkové lyžice

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

syr tvrdý

100

380

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

1

0

deciliter

kcal

zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)

350

210

gramov

kcal

 

Recept

1. Plnka do závinu

olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  cibuľa 150 gramov  bravčové mleté mäso 350 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  voda 1 deciliter

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a vodu. Dusíme 15 minút pod pokrievkou.

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a speníme...

2. 

zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov

Prisypeme mrazenú zeleninovú zmes a všetko spolu ďalších 5 minút podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

Prisypeme mrazenú zeleninovú zmes a všetko...

3. Príprava závinov

cesto lístkové 500 gramov  vajce slepačie 3 kusy  syr tvrdý 100 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme , preložíme ho na plech tak, aby nám cez dlhšie okraje z každej strany prevísalo. Cesto v strede na plechu prekrojíme. Vajíčka rozšľaháme vidličkou v hrnčeku, pridáme ich do zmesi tak, aby sme si trochu z nich nechali na potretie pred pečením. Pridáme strúhaný syr a premiešame.

Lístkové cesto rozvaľkáme , preložíme ho na...

4. 

Na cesto rovnomerne rozložíme zmes.

Na cesto rovnomerne rozložíme zmes....

5. 

vajce slepačie  korenie rasca drvená

Prevísajúce cesto preložíme cez rozloženú zmes, okraje dobre utlačíme. Potrieme zbytkom rozšľahaného vajíčka. Posypeme rascou, záviny na niekoľkých miestach prepichneme.

Prevísajúce cesto preložíme cez rozloženú...

6. 

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom stupni 20 - 25 minút.

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť