svetvomne.sk

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

    

Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové mleté mäso350gramov
cesto lístkové500gramov
cibuľa150gramov
korenie rasca drvená-
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej slnečnicový4polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
syr tvrdý100gramov
vajce slepačie3kusy
voda1deciliter
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)350gramov

1. Plnka do závinu

olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  cibuľa 150 gramov  bravčové mleté mäso 350 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  voda 1 deciliter

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a vodu. Dusíme 15 minút pod pokrievkou.

Plnka do závinu

2. 

zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov

Prisypeme mrazenú zeleninovú zmes a všetko spolu ďalších 5 minút podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Príprava závinov

cesto lístkové 500 gramov  vajce slepačie 3 kusy  syr tvrdý 100 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme , preložíme ho na plech tak, aby nám cez dlhšie okraje z každej strany prevísalo. Cesto v strede na plechu prekrojíme. Vajíčka rozšľaháme vidličkou v hrnčeku, pridáme ich do zmesi tak, aby sme si trochu z nich nechali na potretie pred pečením. Pridáme strúhaný syr a premiešame.

Príprava závinov

4. 

Na cesto rovnomerne rozložíme zmes.

5. 

vajce slepačie  korenie rasca drvená

Prevísajúce cesto preložíme cez rozloženú zmes, okraje dobre utlačíme. Potrieme zbytkom rozšľahaného vajíčka. Posypeme rascou, záviny na niekoľkých miestach prepichneme.

6. 

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom stupni 20 - 25 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť