svetvomne.sk

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

     

Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové mleté mäso350gramov
Cesto lístkové500gramov
Cibuľa150gramov
Korenie rasca drvenág
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Soľ1čajová lyžička
Syr tvrdý100gramov
Vajce slepačie3kusy
Voda1deciliter
Zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)350gramov

1. Plnka do závinu

olej slnečnicový 4 PL  cibuľa 150 g  bravčové mleté mäso 350 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  voda 1 dl

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a vodu. Dusíme 15 minút pod pokrievkou.

Plnka do závinu

2. 

zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 g

Prisypeme mrazenú zeleninovú zmes a všetko spolu ďalších 5 minút podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Príprava závinov

cesto lístkové 500 g  vajce slepačie 3 ks  syr tvrdý 100 g

Lístkové cesto rozvaľkáme , preložíme ho na plech tak, aby nám cez dlhšie okraje z každej strany prevísalo. Cesto v strede na plechu prekrojíme. Vajíčka rozšľaháme vidličkou v hrnčeku, pridáme ich do zmesi tak, aby sme si trochu z nich nechali na potretie pred pečením. Pridáme strúhaný syr a premiešame.

Príprava závinov

4. 

Na cesto rovnomerne rozložíme zmes.

5. 

vajce slepačie  korenie rasca drvená

Prevísajúce cesto preložíme cez rozloženú zmes, okraje dobre utlačíme. Potrieme zbytkom rozšľahaného vajíčka. Posypeme rascou, záviny na niekoľkých miestach prepichneme.

6. 

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom stupni 20 - 25 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť