RECEPTY

Bravčový wok s tofu

Bravčový wok s tofu

Pestrý wok z ázijskej kuchyne. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.

recept,fotorecept,bravčové stehno,fazuľa Mungo,tofu biele,Bravčové mäso,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Čínska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno200gramov
chilli pikantná omáčka-
cibuľa červená80gramov
fazuľa Mungo200gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ½čajovej lyžičky
sójová omáčka-
tofu biele180gramov
voda300mililitrov
voda-
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes)350gramov
škrob kukuričný15gramov

 

Recept

1. 

cibuľa červená 80 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  bravčové stehno 200 gramov

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na prúžky.

2. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  fazuľa Mungo 200 gramov  voda

Po zatiahnutí mäsa pridáme papriku, soľ a prilejeme vodu (400ml). Dusíme pod pokrievkou 30 minút. Fazuľu do mäkka uvaríme v jemne osolenej vode.

3. 

zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 350 gramov

Do duseného mäsa pridáme zeleninu a premiešame.

4. 

tofu biele 180 gramov

Vzápätí primiešame nakrájané tofu a fazuľu. Namiesto fazule Mungo môžeme použiť aj inú uvarenú fazuľu. Obsah woku krátko prevaríme - 5 minút podusíme.

5. 

voda 300 mililitrov  škrob kukuričný 15 gramov  sójová omáčka  chilli pikantná omáčka

Vo vode rozmiešame škrobovú múčku a pokrm zahustíme. Podľa chuti pridáme sójovú a chilli omáčku.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies