Bravčový wok s tofu
Pestrý wok z ázijskej kuchyne. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.
recept,fotorecept,bravčové stehno,fazuľa Mungo,tofu biele,Bravčové mäso,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Čínska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 200 | gramov | |
chilli pikantná omáčka | - | ||
cibuľa červená | 80 | gramov | |
fazuľa Mungo | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
sójová omáčka | - | ||
tofu biele | 180 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov | |
voda | - | ||
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) | 350 | gramov | |
škrob kukuričný | 15 | gramov |
Recept
1.
cibuľa červená 80 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • bravčové stehno 200 gramov
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na prúžky.
2.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky • fazuľa Mungo 200 gramov • voda
Po zatiahnutí mäsa pridáme papriku, soľ a prilejeme vodu (400ml). Dusíme pod pokrievkou 30 minút. Fazuľu do mäkka uvaríme v jemne osolenej vode.
3.
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 350 gramov
Do duseného mäsa pridáme zeleninu a premiešame.
4.
tofu biele 180 gramov
Vzápätí primiešame nakrájané tofu a fazuľu. Namiesto fazule Mungo môžeme použiť aj inú uvarenú fazuľu. Obsah woku krátko prevaríme - 5 minút podusíme.
5.
voda 300 mililitrov • škrob kukuričný 15 gramov • sójová omáčka • chilli pikantná omáčka
Vo vode rozmiešame škrobovú múčku a pokrm zahustíme. Podľa chuti pridáme sójovú a chilli omáčku.
Dobrú chuť!