svetvomne.sk

Bravčový rezeň v zemiakovom ceste

    

Obed hodný nedele :) Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovou oblohou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak3strúčiky
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
mlieko polotučné 1,5%1deciliter
mäso bravčové - rezne4kusy
múka hladká4polievkové lyžice
olej fritovací-
soľ2čajové lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie-
zemiaky4kusy

1. Príprava zemiakovej zmesi na placky

zemiaky 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter  vajce slepačie  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  cesnak 3 strúčiky  múka hladká 4 polievkové lyžice  strúhanka

Zermiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, mlieko, vajce, majorán, múku a pretlačený cesnak. Ak je cesto riedke pridáme jednu až dve lyžice strúhanky. Cesto musí byť hustejšie.

Príprava zemiakovej zmesi na placky

2. Bravčové rezne

mäso bravčové - rezne 4 kusy  olej fritovací

Mäso nakrájané na rezne na tenko vyklepeme, umyjeme a osušíme. Jemne každý rezeň posolíme. V panvici rozohrejeme olej. Vložíme vrstvu zemiakovej zmesi, položíme bravčový rezeň a zakryjeme ho vrstvou zemiakovej zmesi. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pomaly vyprážame 20 minút, odokryjeme, rezne obrátime a z druhej strany 10 - 15 minút dopražíme.

Bravčové rezne

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť