svetvomne.sk

Bravčový rezeň v zemiakovom ceste

Obed hodný nedele :) Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovou oblohou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Majorán2čajové lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%1deciliter
Mäso bravčové - rezne4kusy
Múka hladká4polievkové lyžice
Olej fritovacíl
Soľ2čajové lyžičky
Strúhankag
Vajce slepačieks
Zemiaky4kusy

1. Príprava zemiakovej zmesi na placky

zemiaky 4 ks  soľ 2 ČL  mlieko polotučné 1,5% 1 dl  vajce slepačie  majorán 2 ČL  cesnak 3 strúčiky  múka hladká 4 PL  strúhanka

Zermiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, mlieko, vajce, majorán, múku a pretlačený cesnak. Ak je cesto riedke pridáme jednu až dve lyžice strúhanky. Cesto musí byť hustejšie.

Príprava zemiakovej zmesi na placky

2. Bravčové rezne

mäso bravčové - rezne 4 ks  olej fritovací

Mäso nakrájané na rezne na tenko vyklepeme, umyjeme a osušíme. Jemne každý rezeň posolíme. V panvici rozohrejeme olej. Vložíme vrstvu zemiakovej zmesi, položíme bravčový rezeň a zakryjeme ho vrstvou zemiakovej zmesi. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pomaly vyprážame 20 minút, odokryjeme, rezne obrátime a z druhej strany 10 - 15 minút dopražíme.

Bravčové rezne

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť