svetvomne.sk

Zemiakový nákyp s mäsom a fazuľou

    

Niečo dosť dobré, aj keď sa to možno nezdá, pre milovníkov strukovín. Podávame s varenou cviklou, alebo kapustovým šalátom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

zemiaky 1.5 kilogramu

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

cibuľa 150 gramov  masť bravčová 30 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

3. 

bravčové mleté mäso ½ kilogramu  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

K cibuli pridáme mleté mäso. Osolíme, okoreníme, premiešame a orestujeme.

4. 

fazuľa červená sterilizovaná 200 gramov  fazuľa biela v chilli omáčke 410 gramov  fazuľa biela v paradajkovej omáčke 420 gramov

Mäso vložíme do hlbokej misy, pridáme sterilizovanú fazuľu bez nálevu, sterilizovanú chilly fazuľu s nálevom a sterilizovanú fazuľu v paradajkovej omáčke aj s omáčkou.

5. 

Premiešame.

6. 

K fazuli s mäsom pridáme zemiaky pokrájané na drobné kocky alebo pretlačené cez koliesko na šalátové zemiaky.

7. 

masť bravčová  strúhanka

Jemne, ale dobre premiešame a vložíme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého pekáča.

8. 

smotana sladká na varenie 300 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky

V smotane rozmiešame vajíčka a soľ. Nálevom zalejeme nákyp, pekáč uzatvoríme a dáme na 40 minút piecť.

9. 

Potom nákyp odokryjeme a necháme zvrchu 15-20 minút zapiecť. Krájame po vychladení na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť