Zemiakový nákyp s mäsom a fazuľou

Niečo dosť dobré, aj keď sa to možno nezdá, pre milovníkov strukovín. Podávame s varenou cviklou, alebo kapustovým šalátom.
recept,fotorecept,fazuľa červená sterilizovaná,fazuľa biela v chilli omáčke,fazuľa biela v paradajkovej omáčke,zemiaky,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | ½ 1300 | kilogramu kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
fazuľa biela v chilli omáčke | 410 452 | gramov kcal | |
fazuľa biela v paradajkovej omáčke | 420 420 | gramov kcal | |
fazuľa červená sterilizovaná | 200 225 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
smotana sladká na varenie | 300 480 | mililitrov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
zemiaky | 1.5 1380 | kilogramu kcal |
Recept
1.
zemiaky 1.5 kilogramu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť a ošúpeme.


3.
bravčové mleté mäso ½ kilogramu • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
K cibuli pridáme mleté mäso. Osolíme, okoreníme, premiešame a orestujeme.

4.
fazuľa červená sterilizovaná 200 gramov • fazuľa biela v chilli omáčke 410 gramov • fazuľa biela v paradajkovej omáčke 420 gramov
Mäso vložíme do hlbokej misy, pridáme sterilizovanú fazuľu bez nálevu, sterilizovanú chilly fazuľu s nálevom a sterilizovanú fazuľu v paradajkovej omáčke aj s omáčkou.

5.
Premiešame.

6.
K fazuli s mäsom pridáme zemiaky pokrájané na drobné kocky alebo pretlačené cez koliesko na šalátové zemiaky.

7.
Jemne, ale dobre premiešame a vložíme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého pekáča.

8.
smotana sladká na varenie 300 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky
V smotane rozmiešame vajíčka a soľ. Nálevom zalejeme nákyp, pekáč uzatvoríme a dáme na 40 minút piecť.

9.
Potom nákyp odokryjeme a necháme zvrchu 15-20 minút zapiecť. Krájame po vychladení na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!