svetvomne.sk

Zemiakový nákyp s mäsom a fazuľou

Niečo dosť dobré, aj keď sa to možno nezdá, pre milovníkov strukovín. Podávame s varenou cviklou, alebo kapustovým šalátom.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

zemiaky 1.5 kg

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

cibuľa 150 g  masť bravčová 30 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

3. 

mäso mleté ½ kg  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

K cibuli pridáme mleté mäso. Osolíme, okoreníme, premiešame a orestujeme.

4. 

fazuľa červená sterilizovaná 200 g  fazuľa biela v chilli omáčke 410 g  fazuľa biela v paradajkovej omáčke 420 g

Mäso vložíme do hlbokej misy, pridáme sterilizovanú fazuľu bez nálevu, sterilizovanú chilly fazuľu s nálevom a sterilizovanú fazuľu v paradajkovej omáčke aj s omáčkou.

5. 

Premiešame.

6. 

K fazuli s mäsom pridáme zemiaky pokrájané na drobné kocky alebo pretlačené cez koliesko na šalátové zemiaky.

7. 

masť bravčová  strúhanka

Jemne, ale dobre premiešame a vložíme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého pekáča.

8. 

smotana sladká na varenie 300 ml  vajce slepačie 4 ks  soľ 1.5 ČL

V smotane rozmiešame vajíčka a soľ. Nálevom zalejeme nákyp, pekáč uzatvoríme a dáme na 40 minút piecť.

9. 

Potom nákyp odokryjeme a necháme zvrchu 15-20 minút zapiecť. Krájame po vychladení na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť