Zapekané plnené bedle
Bedle plnené mäsovo-hubovou plnkou. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,huby lesné Bedľa vysoká,huby lesné Bedľa vysoká,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 150 | gramov | |
huby lesné Bedľa vysoká | 8 | kusov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 5 | polievkových lyžíc |
Recept
1.
huby lesné Bedľa vysoká 3 kusy
Tri menšie bedle (váha asi 150 g) očistíme a rýchlo opláchneme pod vodou.
2.
Bedle nakrájame na drobno.
3.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Očistíme cibuľu a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji a pridáme nasekané bedle.
6.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Premiešame a mäso chvíľu orestujeme.
8.
huby lesné Bedľa vysoká 5 kusov
Mladé, čiastočne zatvorené bedle očistíme a krátko povrchu opláchneme vodou.
9.
Do bedlí rozdelíme mäsovú zmes a bedle vložíme do zapekacej vyššej formy.
10.
cesnak 1 strúčik • voda 1 polievková lyžica
Očistíme a prelisujeme cesnak. Rozmiešame ho v troche vody a potrieme ním naplnené huby.
11.
Zapekáme 40 minút pri 180-200°C.
Dobrú chuť!