svetvomne.sk

Zapekané plnené bedle

    

Bedle plnené mäsovo-hubovou plnkou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
bravčové mleté mäso500gramov
cesnak1strúčik
cibuľa150gramov
huby lesné Bedľa vysoká8kusov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy
voda5polievkových lyžíc

1. 

huby lesné Bedľa vysoká 3 kusy

Tri menšie bedle (váha asi 150 g) očistíme a rýchlo opláchneme pod vodou.

2. 

Bedle nakrájame na drobno.

3. 

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Očistíme cibuľu a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji a pridáme nasekané bedle.

4. 

voda 4 polievkové lyžice

Podlejeme trochou vody, zakryjeme a 3-4 minúty podusíme.

5. 

bravčové mleté mäso 500 gramov

Pridáme mäso.

6. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Premiešame a mäso chvíľu orestujeme.

7. 

vajce slepačie 3 kusy

Mäso necháme vychladnúť a primiešame do neho vajíčka.

8. 

huby lesné Bedľa vysoká 5 kusov

Mladé, čiastočne zatvorené bedle očistíme a krátko povrchu opláchneme vodou.

9. 

Do bedlí rozdelíme mäsovú zmes a bedle vložíme do zapekacej vyššej formy.

10. 

cesnak 1 strúčik  voda 1 polievková lyžica

Očistíme a prelisujeme cesnak. Rozmiešame ho v troche vody a potrieme ním naplnené huby.

11. 

Zapekáme 40 minút pri 180-200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť