svetvomne.sk

Plnená bravčová roláda

    

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso500gramov
cesnak1strúčik
hrášok50gramov
korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%70mililitrov
olej repkový-
paprika kápia sterilizovaná50gramov
soľ1čajová lyžička
soľ zeleninová½čajovej lyžičky
syr Gouda100gramov
vajce slepačie5kusov
voda-

1. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky  cesnak 1 strúčik  mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov

Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc).

2. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky

Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou zeleninovej soli (vegeta, podravka).

3. 

syr Gouda 100 gramov

Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr.

4. 

Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ...

5. 

hrášok 50 gramov

... prepláchnutý mrazený hrášok ...

6. 

paprika kápia sterilizovaná 50 gramov

... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu.

7. 

Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme.

8. 

voda

Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu.

9. 

olej repkový

Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť