svetvomne.sk

Plnená bravčová roláda

     

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso500gramov
Cesnak1štipka
Hrášok50gramov
Korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%70mililitrov
Olej repkový
Paprika kápia sterilizovaná50gramov
Soľ1čajová lyžička
Soľ zeleninová½čajovej lyžičky
Syr gouda100gramov
Vajce slepačie5kusov
Voda

1. 

bravčové mleté mäso 500 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¾ ČL  cesnak 1 štipka  mlieko polotučné 1,5% 70 ml

Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc).

2. 

vajce slepačie 4 ks  soľ zeleninová ½ ČL

Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou zeleninovej soli (vegeta, podravka).

3. 

syr Gouda 100 g

Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr.

4. 

Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ...

5. 

hrášok 50 g

... prepláchnutý mrazený hrášok ...

6. 

paprika kápia sterilizovaná 50 g

... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu.

7. 

Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme.

8. 

voda

Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu.

9. 

olej repkový

Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť