Plnená bravčová roláda
![Plnená bravčová roláda](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001418/img_sk_4x3/plnena-bravcova-rolada_00180.jpg)
Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
hrášok | 50 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¾ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 70 | mililitrov | |
olej repkový | - | ||
paprika kápia sterilizovaná | 50 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Gouda | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov | |
voda | - |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 500 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky • cesnak 1 strúčik • mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov
Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc).
![Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou,...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0004.jpg?mtime=1728730505)
2.
vajce slepačie 4 kusy • soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky
Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou zeleninovej soli (vegeta, podravka).
![Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0008.jpg?mtime=1728730505)
3.
syr Gouda 100 gramov
Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr.
![Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0012.jpg?mtime=1728730506)
4.
Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ...
![Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ......](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0015.jpg?mtime=1728730506)
![... prepláchnutý mrazený hrášok ......](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0017.jpg?mtime=1728730507)
6.
paprika kápia sterilizovaná 50 gramov
... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu.
![... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0019.jpg?mtime=1728730514)
7.
Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme.
![Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme....](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0020.jpg?mtime=1728730514)
8.
Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu.
![Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0022.jpg?mtime=1728730515)
9.
Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút.
![Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme,...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001418/small/DSC_0033.jpg?mtime=1728730522)
Dobrú chuť!