RECEPTY

Plnená bravčová roláda

Plnená bravčová roláda

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso

500

1300

gramov

kcal

cesnak

1

6

strúčik

kcal

hrášok

50

38

gramov

kcal

korenie čierne mleté

¾

13

čajovej lyžičky

kcal

mlieko polotučné 1,5%

70

34

mililitrov

kcal

olej repkový

0

??

kcal

paprika kápia sterilizovaná

50

27

gramov

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

soľ zeleninová

½

0

čajovej lyžičky

kcal

syr Gouda

100

356

gramov

kcal

vajce slepačie

5

440

kusov

kcal

voda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky  cesnak 1 strúčik  mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov

Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc).

Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou,...

2. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky

Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou zeleninovej soli (vegeta, podravka).

Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku...

3. 

syr Gouda 100 gramov

Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr.

Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú...

4. 

Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ...

Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ......

5. 

hrášok 50 gramov

... prepláchnutý mrazený hrášok ...

... prepláchnutý mrazený hrášok ......

6. 

paprika kápia sterilizovaná 50 gramov

... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu.

... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú...

7. 

Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme.

Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme....

8. 

voda

Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu.

Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na...

9. 

olej repkový

Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút.

Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť