Kura Cacciatore
Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.
recept,fotorecept,kuracie stehná celé,kuracie prsia,paprika červená,paradajky,olivy čierne,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Talianska kuchyňa
Kategórie
Kuracie mäso Bezlaktózové Talianska kuchyňa Sezónne recepty Sezóna - Paradajky Sezóna - Paprika
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 2 | kusy | |
kuracie stehná celé | 2 | kusy | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
olivy čierne | 80 | gramov | |
paprika červená | 200 | gramov | |
paradajky | 400 | gramov | |
rozmarín | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
tymián | 1 | čajová lyžička | |
víno biele | 100 | mililitrov | |
vývar kurací | 450 | mililitrov |
Recept
1.
kuracie stehná celé 2 kusy • kuracie prsia 2 kusy
Kura umyjeme, zbavíme kože, vykostíme a naporcujeme stehná a prsia na menšie kusy.

2.
múka polohrubá 200 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Kúsky kurčaťa obalíme v múke zmiešanej s korením a soľou.


4.
... z oboch strán.

5.
Osmažené kúsky kurčaťa preložíme do zapekacej misy.

6.
cibuľa 200 gramov • paprika červená 200 gramov
Vo výpeku z kurčaťa smažíme najemno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.

7.
víno biele 100 mililitrov • cesnak 3 strúčiky
Keď je cibuľa opražená dozlatova, podlejeme ju vínom a necháme odpariť. Vmiešame roztlačený cesnak.


9.
vývar kurací 450 mililitrov • tymián 1 čajová lyžička • rozmarín 1 čajová lyžička • soľ 1 čajová lyžička • olivy čierne 80 gramov
Omáčku podlejeme vývarom a ochutíme. Pridáme olivy.

10.
Omáčkou zalejeme pripravené kuracie kúsky.

11.
Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

12.
Po upečení zľahka premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!