svetvomne.sk

Kura Cacciatore

Kura Cacciatore

    

Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

kuracie stehná celé 2 kusy  kuracie prsia 2 kusy

Kura umyjeme, zbavíme kože, vykostíme a naporcujeme stehná a prsia na menšie kusy.

2. 

múka polohrubá 200 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Kúsky kurčaťa obalíme v múke zmiešanej s korením a soľou.

3. 

olej repkový 3 polievkové lyžice

Kuracie kúsky osmažíme dozlatista na rozpálenom oleji ...

4. 

... z oboch strán.

5. 

Osmažené kúsky kurčaťa preložíme do zapekacej misy.

6. 

cibuľa 200 gramov  paprika červená 200 gramov

Vo výpeku z kurčaťa smažíme najemno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.

7. 

víno biele 100 mililitrov  cesnak 3 strúčiky

Keď je cibuľa opražená dozlatova, podlejeme ju vínom a necháme odpariť. Vmiešame roztlačený cesnak.

8. 

paradajky 400 gramov

Pridáme lúpané nasekané paradajky.

9. 

vývar kurací 450 mililitrov  tymián 1 čajová lyžička  rozmarín 1 čajová lyžička  soľ 1 čajová lyžička  olivy čierne 80 gramov

Omáčku podlejeme vývarom a ochutíme. Pridáme olivy.

10. 

Omáčkou zalejeme pripravené kuracie kúsky.

11. 

Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

12. 

Po upečení zľahka premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

cesnak3strúčiky
cibuľa200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracie prsia2kusy
kuracie stehná celé2kusy
múka polohrubá200gramov
olej repkový3polievkové lyžice
olivy čierne80gramov
paprika červená200gramov
paradajky400gramov
rozmarín1čajová lyžička
soľ2čajové lyžičky
tymián1čajová lyžička
víno biele100mililitrov
vývar kurací450mililitrov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť