Kura Cacciatore

Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.
recept,fotorecept,kuracie stehná celé,kuracie prsia,paprika červená,paradajky,olivy čierne,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa
Kuracie mäso
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracie prsia | 2 ?? | kusy kcal | |
kuracie stehná celé | 2 ?? | kusy kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
olej repkový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
olivy čierne | 80 108 | gramov kcal | |
paprika červená | 200 58 | gramov kcal | |
paradajky | 400 100 | gramov kcal | |
rozmarín | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
tymián | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
víno biele | 100 ?? | mililitrov kcal | |
vývar kurací | 450 536 | mililitrov kcal |
Recept
1.
kuracie stehná celé 2 kusy • kuracie prsia 2 kusy
Kura umyjeme, zbavíme kože, vykostíme a naporcujeme stehná a prsia na menšie kusy.

2.
múka polohrubá 200 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Kúsky kurčaťa obalíme v múke zmiešanej s korením a soľou.


4.
... z oboch strán.

5.
Osmažené kúsky kurčaťa preložíme do zapekacej misy.

6.
cibuľa 200 gramov • paprika červená 200 gramov
Vo výpeku z kurčaťa smažíme najemno nakrájanú cibuľu a červenú papriku.

7.
víno biele 100 mililitrov • cesnak 3 strúčiky
Keď je cibuľa opražená dozlatova, podlejeme ju vínom a necháme odpariť. Vmiešame roztlačený cesnak.


9.
vývar kurací 450 mililitrov • tymián 1 čajová lyžička • rozmarín 1 čajová lyžička • soľ 1 čajová lyžička • olivy čierne 80 gramov
Omáčku podlejeme vývarom a ochutíme. Pridáme olivy.

10.
Omáčkou zalejeme pripravené kuracie kúsky.

11.
Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

12.
Po upečení zľahka premiešame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!