RECEPTY

Kuracie batôžky plnené fetou

Kuracie batôžky plnené fetou

Šťavnaté kuracie mäsko plnené syrom v lahodnej omáčke.

recept,fotorecept,syr Feta,kuracie prsia,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Kuracie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kuracie prsia1000gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká-
múka hladká1polievková lyžica
olej olivový50mililitrov
oregano2čajové lyžičky
smotana sladká na varenie150mililitrov
syr Feta200gramov
syr Gouda200gramov
vajce slepačie1kus
voda-

 

Recept

1. Syrová plnka

syr Feta 200 gramov  syr Gouda 200 gramov  vajce slepačie 1 kus  oregano 1 čajová lyžička

Fetu roztlačíme v hlbokom tanieri vidličkou. Pridáme postúhanú goudu, vajce, oregano a plnku vymiešame.

2. Kuracie mäso

kuracie prsia 1000 gramov

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame a po oboch stranách vyklepeme. Do stredu každého mäsa vložíme primerané množstvo plnky.

3. Tvoríme batôžky

Mäso zabalíme a previažeme niťou do kríža.

4. 

múka hladká

Každý batôžtek obalíme v hladkej múke.

5. Dusenie

olej olivový 50 mililitrov  voda

V panvici zohrejeme olej a vložíme doňho mäso. Zľahka posolíme, zakryjeme a dusíme 15 minút. Podľa potreby môžeme podliať niekoľkými lyžicami vody.

6. 

Mäso otočíme a opäť zakryté dusíme 15 mnút.

7. Omáčka

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

Mäso vyberieme z panvice. K výpeku prilejeme mlieko, prevaríme.

8. 

smotana sladká na varenie 150 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica  oregano 1 čajová lyžička

V smotane rozmiešame múku a oregáno a nálev prilejeme k omáčkovému základu na panvici. Prevaríme.

9. 

Z mäsa odstránime nite a kuracie batôžky vložíme do horúcej omáčky.

10. Servírujeme

Podávame s pečeným zemiakmi, hranolkami, ryžou alebo cestovinou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies