RECEPTY

Špízy so šampiňónmi a kuracím mäsom

Špízy so šampiňónmi a kuracím mäsom

Vyprážané špízy v cestíčku.

recept,fotorecept,kuracie prsia,šampiňóny,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Kuracie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jablká300gramov
kuracie prsia300gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká6polievkových lyžíc
olej fritovací-
olivy zelené50gramov
soľ-
vajce slepačie2kusy
šampiňóny250gramov

 

Recept

1. 

kuracie prsia 300 gramov  jablká 300 gramov  šampiňóny 250 gramov  olivy zelené 50 gramov

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Jablká ošúpeme a tiež nakrájame na kocky, približne rovnaké ako kuracie mäso. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.

2. 

Na špajdľu napichujeme striedavo šampiňóny, kuracie mäso, olivy a kúsky jabĺk.

3. 

múka hladká 6 polievkových lyžíc  vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  soľ

Z múky, vajec a mlieka si pripravíme obaľovacie cestíčko. Ak je cestíčko príliš husté, rozriedime ho pridaním ďalšieho mlieka a naopak, ak je príliš riedke, pridáme ešte lyžicu, dve, múky. Cesto trochu osolíme.

4. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej, špízy ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 10 minút na miernom ohni vyprážame. Špízy otočíme a vypražíme ich zakryté, do zlatista, aj z druhej strany.

5. 

Podávame s varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies