Špízy so šampiňónmi a kuracím mäsom
Vyprážané špízy v cestíčku.
recept,fotorecept,kuracie prsia,šampiňóny,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
jablká | 300 | gramov | |
kuracie prsia | 300 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 6 | polievkových lyžíc | |
olej fritovací | - | ||
olivy zelené | 50 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
šampiňóny | 250 | gramov |
Recept
1.
kuracie prsia 300 gramov • jablká 300 gramov • šampiňóny 250 gramov • olivy zelené 50 gramov
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Jablká ošúpeme a tiež nakrájame na kocky, približne rovnaké ako kuracie mäso. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
2.
Na špajdľu napichujeme striedavo šampiňóny, kuracie mäso, olivy a kúsky jabĺk.
3.
múka hladká 6 polievkových lyžíc • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • soľ
Z múky, vajec a mlieka si pripravíme obaľovacie cestíčko. Ak je cestíčko príliš husté, rozriedime ho pridaním ďalšieho mlieka a naopak, ak je príliš riedke, pridáme ešte lyžicu, dve, múky. Cesto trochu osolíme.
4.
Na panvici rozohrejeme olej, špízy ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 10 minút na miernom ohni vyprážame. Špízy otočíme a vypražíme ich zakryté, do zlatista, aj z druhej strany.
5.
Podávame s varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!