svetvomne.sk

Špízy so šampiňónmi a kuracím mäsom

Vyprážané špízy v cestíčku.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Jablká300gramov
Kuracie prsia300gramov
Mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
Múka hladká6polievkových lyžíc
Olej fritovací
Olivy zelené50gramov
Soľ
Vajce slepačie2kusy
Šampiňóny250gramov

1. 

kuracie prsia 300 g  jablká 300 g  šampiňóny 250 g  olivy zelené 50 g

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Jablká ošúpeme a tiež nakrájame na kocky, približne rovnaké ako kuracie mäso. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.

2. 

Na špajdľu napichujeme striedavo šampiňóny, kuracie mäso, olivy a kúsky jabĺk.

3. 

múka hladká 6 PL  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  soľ

Z múky, vajec a mlieka si pripravíme obaľovacie cestíčko. Ak je cestíčko príliš husté, rozriedime ho pridaním ďalšieho mlieka a naopak, ak je príliš riedke, pridáme ešte lyžicu, dve, múky. Cesto trochu osolíme.

4. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej, špízy ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 10 minút na miernom ohni vyprážame. Špízy otočíme a vypražíme ich zakryté, do zlatista, aj z druhej strany.

5. 

Podávame s varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť