Plnené kuracie stehná v alobale

Mäso, plnka, príloha - všetko naraz upečené. Jednotlivé porcie servírujeme jednoducho - v alobale v ktorom sme ich piekli.
recept,fotorecept,kuracie stehenné štvrte,syr Mozzarella,cibuľa,zemiaky,Kuracie mäso,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
cibuľa sušená | 4 69 | čajové lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracie stehenné štvrte | 1200 2604 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
paprika farebná | 150 33 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
petržlenová vňať | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
rožok biely | 1 ?? | kus kcal | |
smotana sladká na varenie | 2 48 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
syr Mozzarella | 100 246 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept
1.
rožok biely 1 kus • vajce slepačie 1 kus • smotana sladká na varenie 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • petržlenová vňať 1 polievková lyžica
Rožok nadrobno nakrájame. Pridáme vajce, smotanu, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Zamiešame a necháme chvíľu postáť.

2.
kuracie stehenné štvrte 1200 gramov • syr Mozzarella 100 gramov
Kuracie stehná umyjeme a oddelíme im kožu od mäsa tak, aby ostala na jednom konci stehna k mäsu prichytená - vznikne kapsa. Do plnky zamiešame nakrájanú mozzarellu.

3.
Stehná naplníme plnkou.

4.
Povrchu ich posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Otvor kapsy uzatvoríme kuchynskou ihlou.

6.
Pripravíme si alobal. Zložíme vždy 2 kusy do kríža. Do stredov alobalov položíme zemiaky, na ne rozobratú cibuľu.

7.
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • cibuľa sušená 4 čajové lyžičky
Pridáme pripravené kuracie mäso, polejeme lyžicou oleja a posypeme lyžičkou sušenej cibule.

8.
paprika farebná 150 gramov
Umyjeme a vyčistíme papriku. Nakrájame ju na kolieska a rovnomerne rozložíme na stehná.

9.
Alobalové balíčky zabalíme. Najprv vnútorný alobal...

10.
voda 200 mililitrov
... potom vonkajší. Balíčky uložíme na pekáč a podlejeme vodou. Pečieme 1 hodinu 15 minút.

11.
Po uplynutí uvedeného času balíčky rozbalíme. Na stehná položíme plátok masla a dáme ich na 15 minút do rúry zapiecť.

12.
Pred podávaním odstránime z mäsa ihlu.

Dobrú chuť!