Plnené kuracie stehná v alobale
Mäso, plnka, príloha - všetko naraz upečené. Jednotlivé porcie servírujeme jednoducho - v alobale v ktorom sme ich piekli.
recept,fotorecept,kuracie stehenné štvrte,syr Mozzarella,cibuľa,zemiaky,Kuracie mäso,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
cibuľa sušená | 4 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kuracie stehenné štvrte | 1200 | gramov | |
maslo | - | ||
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika farebná | 150 | gramov | |
paprika červená mletá | - | ||
petržlenová vňať | 1 | polievková lyžica | |
rožok biely | 1 | kus | |
smotana sladká na varenie | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Mozzarella | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrov | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
1.
rožok biely 1 kus • vajce slepačie 1 kus • smotana sladká na varenie 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • petržlenová vňať 1 polievková lyžica
Rožok nadrobno nakrájame. Pridáme vajce, smotanu, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Zamiešame a necháme chvíľu postáť.
2.
kuracie stehenné štvrte 1200 gramov • syr Mozzarella 100 gramov
Kuracie stehná umyjeme a oddelíme im kožu od mäsa tak, aby ostala na jednom konci stehna k mäsu prichytená - vznikne kapsa. Do plnky zamiešame nakrájanú mozzarellu.
3.
Stehná naplníme plnkou.
4.
Povrchu ich posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Otvor kapsy uzatvoríme kuchynskou ihlou.
6.
Pripravíme si alobal. Zložíme vždy 2 kusy do kríža. Do stredov alobalov položíme zemiaky, na ne rozobratú cibuľu.
7.
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • cibuľa sušená 4 čajové lyžičky
Pridáme pripravené kuracie mäso, polejeme lyžicou oleja a posypeme lyžičkou sušenej cibule.
8.
paprika farebná 150 gramov
Umyjeme a vyčistíme papriku. Nakrájame ju na kolieska a rovnomerne rozložíme na stehná.
9.
Alobalové balíčky zabalíme. Najprv vnútorný alobal...
10.
voda 200 mililitrov
... potom vonkajší. Balíčky uložíme na pekáč a podlejeme vodou. Pečieme 1 hodinu 15 minút.
11.
Po uplynutí uvedeného času balíčky rozbalíme. Na stehná položíme plátok masla a dáme ich na 15 minút do rúry zapiecť.
12.
Pred podávaním odstránime z mäsa ihlu.
Dobrú chuť!