RECEPTY

Plnené kuracie stehná v alobale

Plnené kuracie stehná v alobale

Mäso, plnka, príloha - všetko naraz upečené. Jednotlivé porcie servírujeme jednoducho - v alobale v ktorom sme ich piekli.

recept,fotorecept,kuracie stehenné štvrte,syr Mozzarella,cibuľa,zemiaky,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa200gramov
cibuľa sušená4čajové lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
kuracie stehenné štvrte1200gramov
maslo-
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika farebná150gramov
paprika červená mletá-
petržlenová vňať1polievková lyžica
rožok biely1kus
smotana sladká na varenie2polievkové lyžice
soľ-
soľ½čajovej lyžičky
syr Mozzarella100gramov
vajce slepačie1kus
voda200mililitrov
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

rožok biely 1 kus  vajce slepačie 1 kus  smotana sladká na varenie 2 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  petržlenová vňať 1 polievková lyžica

Rožok nadrobno nakrájame. Pridáme vajce, smotanu, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Zamiešame a necháme chvíľu postáť.

2. 

kuracie stehenné štvrte 1200 gramov  syr Mozzarella 100 gramov

Kuracie stehná umyjeme a oddelíme im kožu od mäsa tak, aby ostala na jednom konci stehna k mäsu prichytená - vznikne kapsa. Do plnky zamiešame nakrájanú mozzarellu.

3. 

Stehná naplníme plnkou.

4. 

paprika červená mletá  soľ

Povrchu ich posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Otvor kapsy uzatvoríme kuchynskou ihlou.

5. 

cibuľa 200 gramov  zemiaky 800 gramov

Cibuľu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.

6. 

Pripravíme si alobal. Zložíme vždy 2 kusy do kríža. Do stredov alobalov položíme zemiaky, na ne rozobratú cibuľu.

7. 

olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  cibuľa sušená 4 čajové lyžičky

Pridáme pripravené kuracie mäso, polejeme lyžicou oleja a posypeme lyžičkou sušenej cibule.

8. 

paprika farebná 150 gramov

Umyjeme a vyčistíme papriku. Nakrájame ju na kolieska a rovnomerne rozložíme na stehná.

9. 

Alobalové balíčky zabalíme. Najprv vnútorný alobal...

10. 

voda 200 mililitrov

... potom vonkajší. Balíčky uložíme na pekáč a podlejeme vodou. Pečieme 1 hodinu 15 minút.

11. 

maslo

Po uplynutí uvedeného času balíčky rozbalíme. Na stehná položíme plátok masla a dáme ich na 15 minút do rúry zapiecť.

12. 

Pred podávaním odstránime z mäsa ihlu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies