svetvomne.sk

Zemiakové placky s kuracou pečienkou

    

Obľúbené placky plnené chutnou pikantnou pečienkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cesnak5strúčikov
cibuľa300gramov
feferónky sterilizované1kus
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
kuracia pečeň500gramov
múka hladká100gramov
olej slnečnicový-
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie3kusy
voda100mililitrov
zemiaky1kilogram
škrob kukuričný1čajová lyžička

1. Zemiakové placky

zemiaky 1 kilogram

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Zemiakové placky

2. 

vajce slepačie 3 kusy  cesnak 5 strúčikov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky

Na hrubo postrúhame, pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, soľ a majorán. Premiešame.

3. 

múka hladká 100 gramov

Prisypeme múku a dobre rozmiešame.

4. 

olej slnečnicový

Z asi troch lyžíc zmesi vytvoríme na panvici s olejom veľkú okrúhlu a tenkú placku. Z jednej strany osmažíme do zlatova-asi 2,5 minúty.

5. 

Placku otočíme a dosmažíme z druhej strany.

6. 

Vysmažené placky ukladáme do hrnca vystlaného papierovou utierkou. Kladieme ich na stojato, aby stiekol prebytočný tuk.

7. Kuracia pečeň

cibuľa 300 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska. Osmažíme ju do sklovita na troche oleja.

Kuracia pečeň

8. 

kuracia pečeň 500 gramov

Pečienky umyjeme a odblaníme.

9. 

feferónky sterilizované 1 kus

K cibuli pridáme nakrájanú feferónku, premiešame ...

10. 

... a pridáme pečienky. 10 minút orestujeme.

11. 

voda 100 mililitrov  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  škrob kukuričný 1 čajová lyžička

Prilejeme vodu, prisypeme papriku a kukuričný škrob. Prevaríme. Solíme až pri podávaní.

12. 

Placky naplníme posolenými pečienkami. Podávame s tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť