svetvomne.sk

Vyprážané kuracie pečienky

     

Stará, dobrá, chutná, slaná, kalorická dobrota :) Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, vďaka čomu ešte viac priberieme :) Pre zdravšiu alternatívu doporučujeme podávať s dusenou zeleninkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa150gramov
Cuketa500gramov
Kuracia pečeň600gramov
Mrkva200gramov
Múka hladká
Olej olivový2polievkové lyžice
Olej repkový
Paradajky300gramov
Soľ
Soľ1čajová lyžička
Strúhanka
Vajce slepačie2kusy

1. 

kuracia pečeň 600 g

Čerstvé kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné kanáliky. (Zmrazené kuracie pečienky necháme rozmraziť a umyjeme).

2. 

múka hladká

Každú pečienku obalíme v hladkej múke,...

3. 

vajce slepačie 2 ks

...rozšľahaných vajíčkach,...

4. 

strúhanka

...a v strúhanke. Pri obaľovaní v strúhanke ich jemne utláčame do tvaru placky.

5. 

Pečienky môžeme na hodinu uložiť do chladničky. Budú kompaktnejšie.

6. 

olej repkový  soľ

Stuhnuté kúsky pečienok vyprážame v horúcom oleji. Po vložení do oleja každú pečienku jemne osolíme, krátko vypražíme (1,5-2 minúty), otočíme a z druhej strany vypražíme do zlatova. Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku aby sa odstránil prebytočný tuk. Konzumujeme nie horúce.

7. Dusená zelenina

cibuľa 150 g  olej olivový 2 PL  mrkva 200 g  cuketa 500 g  soľ 1 ČL  paradajky 300 g

Očistíme cibuľu, nakrájame a jemne osmažíme na oleji. Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu. 10 minút mrkvu za stáleho miešanie opekáme. Pridáme umytú, nakrájanú cuketu, osolíme a spolu s mrkvou dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Premiešavame. Paradajky zalejeme horúcou vodou, ochladíme a ošúpeme. Nakrájame a pridáme k zelenine, krátko spolu podusíme.

Dusená zelenina

8. 

Teplú zeleninu podávame s chladnúcimi pečienkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť