Vyprážané kuracie pečienky
Stará, dobrá, chutná, slaná, kalorická dobrota :) Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, vďaka čomu ešte viac priberieme :) Pre zdravšiu alternatívu doporučujeme podávať s dusenou zeleninkou.
recept,fotorecept,kuracia pečeň,múka hladká,vajce slepačie,strúhanka,Kuracie mäso,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 500 | gramov | |
kuracia pečeň | 600 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | - | ||
paradajky | 300 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
kuracia pečeň 600 gramov
Čerstvé kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné kanáliky. (Zmrazené kuracie pečienky necháme rozmraziť a umyjeme).
5.
Pečienky môžeme na hodinu uložiť do chladničky. Budú kompaktnejšie.
6.
Stuhnuté kúsky pečienok vyprážame v horúcom oleji. Po vložení do oleja každú pečienku jemne osolíme, krátko vypražíme (1,5-2 minúty), otočíme a z druhej strany vypražíme do zlatova. Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku aby sa odstránil prebytočný tuk. Konzumujeme nie horúce.
7. Dusená zelenina
cibuľa 150 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice • mrkva 200 gramov • cuketa 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • paradajky 300 gramov
Očistíme cibuľu, nakrájame a jemne osmažíme na oleji. Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu. 10 minút mrkvu za stáleho miešanie opekáme. Pridáme umytú, nakrájanú cuketu, osolíme a spolu s mrkvou dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Premiešavame. Paradajky zalejeme horúcou vodou, ochladíme a ošúpeme. Nakrájame a pridáme k zelenine, krátko spolu podusíme.
8.
Teplú zeleninu podávame s chladnúcimi pečienkami.
Dobrú chuť!