Štrúdľa plnená tekvicou a balkánskym syrom

Fakt skvelá pochúťka! Vyskúšajte!
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,semienka tekvicové lúpané,semienka tekvicové lúpané,cesto lístkové,Slané koláče
Slané koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
balkánsky syr | 200 520 | gramov kcal | |
cesto lístkové | 275 1100 | gramov kcal | |
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
rozmarín | 0 ?? | kcal | |
semienka tekvicové lúpané | 25 140 | gramov kcal | |
semienka tekvicové lúpané | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tekvica hokkaido | 400 160 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
cibuľa 80 gramov
Na panvici na oleji opražíme cibuľu a pridáme nakrájanú tekvicu. Dusíme za občasného miešania, kým tekvica nezmäkne.



5.
balkánsky syr 200 gramov
Do vychladenej tekvicovej zmesi pridáme nakrájaný syr a tekvicové jadierka.

6.
vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky
Nakoniec pridáme vajce, soľ a všetko spolu dobre premiešame.

7.
cesto lístkové 275 gramov
Cesto vyvaľkáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu rovnomerne nanesieme tekvicovú plnku. Zarolujeme.

8.
vajce slepačie 1 kus • semienka tekvicové lúpané
Potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch posypeme tekvicovými semienkami.

9.
Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!