svetvomne.sk

Štrúdľa plnená tekvicou a balkánskym syrom

Štrúdľa plnená tekvicou a balkánskym syrom

    

Fakt skvelá pochúťka! Vyskúšajte!

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

tekvica hokkaido 400 gramov

Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky.

2. 

cibuľa 80 gramov

Na panvici na oleji opražíme cibuľu a pridáme nakrájanú tekvicu. Dusíme za občasného miešania, kým tekvica nezmäkne.

3. 

rozmarín

Do panvici pridáme rozmarín, premiešame a odstavíme. Tekvicovú zmes necháme vychladnúť.

4. 

semienka tekvicové lúpané 25 gramov

Tekvicové semienka podrvíme.

5. 

balkánsky syr 200 gramov

Do vychladenej tekvicovej zmesi pridáme nakrájaný syr a tekvicové jadierka.

6. 

vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky

Nakoniec pridáme vajce, soľ a všetko spolu dobre premiešame.

7. 

cesto lístkové 275 gramov

Cesto vyvaľkáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu rovnomerne nanesieme tekvicovú plnku. Zarolujeme.

8. 

vajce slepačie 1 kus  semienka tekvicové lúpané

Potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch posypeme tekvicovými semienkami.

9. 

Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť