RECEPTY

Štrúdľa plnená tekvicou a balkánskym syrom

Štrúdľa plnená tekvicou a balkánskym syrom

Fakt skvelá pochúťka! Vyskúšajte!

recept,fotorecept,tekvica hokkaido,semienka tekvicové lúpané,semienka tekvicové lúpané,cesto lístkové,Slané koláče

Slané koláče

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

balkánsky syr200gramov
cesto lístkové275gramov
cibuľa80gramov
rozmarín-
semienka tekvicové lúpané25gramov
semienka tekvicové lúpané-
soľ½čajovej lyžičky
tekvica hokkaido400gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

tekvica hokkaido 400 gramov

Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky.

2. 

cibuľa 80 gramov

Na panvici na oleji opražíme cibuľu a pridáme nakrájanú tekvicu. Dusíme za občasného miešania, kým tekvica nezmäkne.

3. 

rozmarín

Do panvici pridáme rozmarín, premiešame a odstavíme. Tekvicovú zmes necháme vychladnúť.

4. 

semienka tekvicové lúpané 25 gramov

Tekvicové semienka podrvíme.

5. 

balkánsky syr 200 gramov

Do vychladenej tekvicovej zmesi pridáme nakrájaný syr a tekvicové jadierka.

6. 

vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky

Nakoniec pridáme vajce, soľ a všetko spolu dobre premiešame.

7. 

cesto lístkové 275 gramov

Cesto vyvaľkáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu rovnomerne nanesieme tekvicovú plnku. Zarolujeme.

8. 

vajce slepačie 1 kus  semienka tekvicové lúpané

Potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch posypeme tekvicovými semienkami.

9. 

Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies