svetvomne.sk

Teľacia pečeň na cibuľke

     

Mnohé názory na konzumáciu pečene sa opierajú o fakt, že v pečeni sa čistia toxíny. Je však tiež nesporné, že pečeň obsahuje množstvo prospešných živín. Pri kúpe vnútorností je preto dobré poznať ich pôvod. A nakoniec: Komu chutí pripraví si, komu nie...

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa300gramov
Korenie čierne mleté
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Soľ
Teľacia pečeň400gramov

1. 

teľacia pečeň 400 g

Pečeň umyjeme a stiahneme vrchnú a spodnú blanu.

2. 

Pokrájame na asi 0,5-1 cm plátky.

3. 

cibuľa 300 g  olej slnečnicový 4 PL

Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Rozoberieme ju a na oleji...

4. 

...osmažíme (asi 10 minút).

5. 

korenie čierne mleté

Pridáme plátky pečene, okoreníme a približne 4 minúty na strednom plameni restujeme.

6. 

Otočíme a orestujeme 2-4 minúty z druhej strany. Pomerne krátkou tepelnou úpravou zostane pečeň jemná a mäkká.

7. 

soľ

Na záver osolíme a podávame s chlebom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť