RECEPTY

Kakaová roláda s tvarohom

Kakaová roláda s tvarohom

Sladká svieža roláda, ktorú zvládne aj začiatočník.

recept,fotorecept,kakao - prášok,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),tvaroh jemný hrudkovitý,Rolády

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Rolády  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový80gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kakao - prášok1.5polievkovej lyžice
maslo60gramov
mlieko plnotučné 3,5%250mililitrov
múka polohrubá80gramov
puding vanilkový - prášok25gramov
soľ1štipka
tvaroh jemný hrudkovitý250gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda20mililitrov
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia)150gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor práškový 80 gramov  vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

kakao - prášok 1.5 polievkovej lyžice  voda 20 mililitrov  múka polohrubá 80 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Do žĺtkov vmiešame kakao a vodu. Striedavo primiešavame múku so sódou bikarbónou a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vystlaný papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

4. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 150 gramov

Pripravíme si ovocie. Ak použijeme mrazené necháme ho rozmraziť, prepláchneme studenou vodou na sitku a necháme dobre odkvapkať.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov  puding vanilkový - prášok 25 gramov  cukor kryštálový 50 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor.

6. 

Uvaríme puding, necháme vychladnúť...

7. 

maslo 60 gramov

...a zašľaháme do neho maslo.

8. 

tvaroh jemný hrudkovitý 250 gramov

Vmiešame tvaroh.

9. 

Upečené cesto uvoľníme z papiera a položíme najlepšie na nový papier na pečenie. Tvarohovú plnku rozotrieme na kakaový korpus. Na jeden koniec položíme ovocie. Pomocou papiera na pečenie začneme roládu stáčať.

10. 

Roládu zabalíme do papiera a necháme najmenej 2 hodiny tuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies