svetvomne.sk

Kakaová roláda s tvarohom

     

Sladká svieža roláda, ktorú zvládne aj začiatočník.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 5 ks  cukor práškový 80 g  vaječný bielok 5 ks  soľ 1 štipka

Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

kakao - prášok 1.5 PL  voda 20 ml  múka polohrubá 80 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

Do žĺtkov vmiešame kakao a vodu. Striedavo primiešavame múku so sódou bikarbónou a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vystlaný papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

4. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 150 g

Pripravíme si ovocie. Ak použijeme mrazené necháme ho rozmraziť, prepláchneme studenou vodou na sitku a necháme dobre odkvapkať.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 250 ml  puding vanilkový - prášok 25 g  cukor kryštálový 50 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor.

6. 

Uvaríme puding, necháme vychladnúť...

7. 

maslo 60 g

...a zašľaháme do neho maslo.

8. 

tvaroh jemný hrudkovitý 250 g

Vmiešame tvaroh.

9. 

Upečené cesto uvoľníme z papiera a položíme najlepšie na nový papier na pečenie. Tvarohovú plnku rozotrieme na kakaový korpus. Na jeden koniec položíme ovocie. Pomocou papiera na pečenie začneme roládu stáčať.

10. 

Roládu zabalíme do papiera a necháme najmenej 2 hodiny tuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť