Kakaová roláda s tvarohom

Sladká svieža roláda, ktorú zvládne aj začiatočník.
recept,fotorecept,kakao - prášok,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),tvaroh jemný hrudkovitý,Rolády
Rolády
Kuchtil
Počet porcií
16
Hmotnosť porcie
78 g
Energia porcie
139 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Rolády ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
kakao - prášok | 1.5 46 | polievkovej lyžice kcal | |
maslo | 60 441 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 160 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 80 285 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 25 89 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 250 255 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
voda | 20 0 | mililitrov kcal | |
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 150 60 | gramov kcal |
Recept
1.
vaječný žĺtok 5 kusov • cukor práškový 80 gramov • vaječný bielok 5 kusov • soľ 1 štipka
Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.

2.
kakao - prášok 1.5 polievkovej lyžice • voda 20 mililitrov • múka polohrubá 80 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Do žĺtkov vmiešame kakao a vodu. Striedavo primiešavame múku so sódou bikarbónou a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech (asi 42x32 cm) vystlaný papierom na pečenie.

3.
Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

4.
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 150 gramov
Pripravíme si ovocie. Ak použijeme mrazené necháme ho rozmraziť, prepláchneme studenou vodou na sitku a necháme dobre odkvapkať.

5.
mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • puding vanilkový - prášok 25 gramov • cukor kryštálový 50 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor.

6.
Uvaríme puding, necháme vychladnúť...



9.
Upečené cesto uvoľníme z papiera a položíme najlepšie na nový papier na pečenie. Tvarohovú plnku rozotrieme na kakaový korpus. Na jeden koniec položíme ovocie. Pomocou papiera na pečenie začneme roládu stáčať.

10.
Roládu zabalíme do papiera a necháme najmenej 2 hodiny tuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!