svetvomne.sk

Veľkonočná roláda

Veľkonočná roláda

    

Sladká mascarpone roláda s banánmi a z cesta plného zajačikov.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Rolády  Veľkonočné  

 

 
 

1. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Vzory zajačikov si predkreslíme na papier na pečenie. Môžeme použit vykrajovačku v tvare zajaca. Papier vložíme do plechu.

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

vaječný bielok 5 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

múka hladká 00 Extra 100 gramov

K žĺtkam pridáme múku a sneh z vaječných bielkov.

5. 

Jemne premiešame.

6. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

Do menšej misky oddelíme 3 PL cesta. Pridáme kakao. Dobre premiešame.

7. 

Kakaové cesto naplníme do cukrárenského vrecka. Cesto vytláčame na predkreslené vzory.

8. 

Takto pripravené vzory dáme na 2 minúty piecť pri 180° C. Zvyšok cesta rovnomerne vylejeme na upečené vzory.

9. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

10. 

Cesto hneď po upečení, aj s papierom na pečenie, zarolujeme do mokrej kuchynskej utierky.

11. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 60 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

12. 

mascarpone 300 gramov

Pridáme mascarpone. Vyšľaháme na jemný krém.

13. 

Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.

14. 

ovocie rôzne

Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme ovocím( jahody, banán a pod.) a naspäť zarolujeme.

15. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť