Veľkonočná roláda
Sladká mascarpone roláda s banánmi a z cesta plného zajačikov.
recept,fotorecept,mascarpone,Rolády,Veľkonočné
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
mascarpone | 300 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
múka hladká 00 Extra | 100 | gramov | |
ovocie rôzne | - | ||
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov |
Recept
1.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Vzory zajačikov si predkreslíme na papier na pečenie. Môžeme použit vykrajovačku v tvare zajaca. Papier vložíme do plechu.
5.
Jemne premiešame.
6.
kakao - prášok 1 polievková lyžica
Do menšej misky oddelíme 3 PL cesta. Pridáme kakao. Dobre premiešame.
7.
Kakaové cesto naplníme do cukrárenského vrecka. Cesto vytláčame na predkreslené vzory.
8.
Takto pripravené vzory dáme na 2 minúty piecť pri 180° C. Zvyšok cesta rovnomerne vylejeme na upečené vzory.
9.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
10.
Cesto hneď po upečení, aj s papierom na pečenie, zarolujeme do mokrej kuchynskej utierky.
11.
maslo 80 gramov • cukor práškový 60 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
13.
Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.
14.
Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme ovocím( jahody, banán a pod.) a naspäť zarolujeme.
15.
Dobrú chuť!