RECEPTY

Veľkonočná roláda

Veľkonočná roláda

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Sladká mascarpone roláda s banánmi a z cesta plného zajačikov.

recept,fotorecept,mascarpone,Rolády,Veľkonočné

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový60gramov
kakao - prášok1polievková lyžica
mascarpone300gramov
maslo80gramov
múka hladká 00 Extra100gramov
ovocie rôzne-
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov

 

Recept

1. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Vzory zajačikov si predkreslíme na papier na pečenie. Môžeme použit vykrajovačku v tvare zajaca. Papier vložíme do plechu.

Vzory zajačikov si predkreslíme na papier na...

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

vaječný bielok 5 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

múka hladká 00 Extra 100 gramov

K žĺtkam pridáme múku a sneh z vaječných bielkov.

K žĺtkam pridáme múku a sneh z vaječných...

5. 

Jemne premiešame.

Jemne premiešame....

6. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

Do menšej misky oddelíme 3 PL cesta. Pridáme kakao. Dobre premiešame.

Do menšej misky oddelíme 3 PL cesta. Pridáme...

7. 

Kakaové cesto naplníme do cukrárenského vrecka. Cesto vytláčame na predkreslené vzory.

Kakaové cesto naplníme do cukrárenského...

8. 

Takto pripravené vzory dáme na 2 minúty piecť pri 180° C. Zvyšok cesta rovnomerne vylejeme na upečené vzory.

Takto pripravené vzory dáme na 2 minúty piecť...

9. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C....

10. 

Cesto hneď po upečení, aj s papierom na pečenie, zarolujeme do mokrej kuchynskej utierky.

Cesto hneď po upečení, aj s papierom na...

11. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 60 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme...

12. 

mascarpone 300 gramov

Pridáme mascarpone. Vyšľaháme na jemný krém.

Pridáme mascarpone. Vyšľaháme na jemný krém....

13. 

Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.

Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie....

14. 

ovocie rôzne

Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme ovocím( jahody, banán a pod.) a naspäť zarolujeme.

Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme...

15. 

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť