Veľkonočná roláda

Sladká mascarpone roláda s banánmi a z cesta plného zajačikov.
recept,fotorecept,mascarpone,Rolády,Veľkonočné
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 322 | gramov kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 1 31 | polievková lyžica kcal | |
mascarpone | 300 1161 | gramov kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
múka hladká 00 Extra | 100 348 | gramov kcal | |
ovocie rôzne | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal |
Recept
1.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Vzory zajačikov si predkreslíme na papier na pečenie. Môžeme použit vykrajovačku v tvare zajaca. Papier vložíme do plechu.




5.
Jemne premiešame.

6.
kakao - prášok 1 polievková lyžica
Do menšej misky oddelíme 3 PL cesta. Pridáme kakao. Dobre premiešame.

7.
Kakaové cesto naplníme do cukrárenského vrecka. Cesto vytláčame na predkreslené vzory.

8.
Takto pripravené vzory dáme na 2 minúty piecť pri 180° C. Zvyšok cesta rovnomerne vylejeme na upečené vzory.

9.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

10.
Cesto hneď po upečení, aj s papierom na pečenie, zarolujeme do mokrej kuchynskej utierky.

11.
maslo 80 gramov • cukor práškový 60 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.


13.
Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie.

14.
Roládu roztočíme, potrieme krémom, naplníme ovocím( jahody, banán a pod.) a naspäť zarolujeme.

15.
Dobrú chuť!